mesterkurzus

2018.06.25. 09:30

Élvezetes kurzus gitárral, zongorával

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának tanárai tartottak mesterkurzust a tolnai Fusz János Zeneiskolában.

Steinbach Zsolt, fotó: szerző felvétele

SAMSUNG CSC

Fricz Józsefné, a tolnai zenede vezetője elmondta: egyéni beosztással, három gitáros és húsz zongorista növendék, valamint zenetanárok vettek részt a három-, illetve ötnapos továbbképzésen Tolnáról, Bonyhádról, Szekszárdról és Kalocsáról is. A gitárosokkal Dárdai Sándor, a zongoristákkal dr. Zsigmondné dr. Papp Éva és férje, dr. Zsigmond Zoltán foglalkozott. A művész-tanár házaspár a Tolnán rendezett megyei négykezes találkozón is zsűrizett már, onnan a kapcsolat a mostani kurzussal.

Fricz Józsefné tájékoztatása szerint mind a növendékek, mind a tanárok nagyon élvezték a képzést, új élményekkel, gyakorlási technikákkal, ötletekkel gazdagodtak. A rendkívül felkészült oktatók kedvesek, segítőkészek voltak, mindenben a pozitívumot keresték, kiválóan tudták inspirálni a gyerekeket és a pedagógusokat egyaránt. Emellett a kurzus nyitányaként egy, már a világ számos pontján előadott kiskoncerttel kedveskedtek a résztvevőknek.

A képzés a gyerekek és a tanárok számára is ingyenes volt, a Giovanni Artisti Alapítvány NKA pályázaton nyert támogatása révén.

A tolnai zeneiskolában tavaly is volt egy hasonló kurzus, akkor csak zongoristák számára. Az idei volt a második. Fricz Józsefné tervei szerint jövőre is indítanának a tanév zárása után egy ilyen kurzust, akkor már fuvolaoktatással is kibővítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában