Bíró Bence

2018.06.02. 16:00

Huszonkét évesen egy vállalkozás élén

Motivációs előadásokat tart, könyvet fordított, írt, saját márkát épített és vállalkozást alapított. A szekszárdi születésű Bíró Bence Péter még csak huszonkét éves, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem pszichológia szakán tanul, de már számos sikert tudhat maga mögött.

Melcher Alexa, fotó: beküldött kép

– Manapság egy tizenéves gyerek nem a pszichológiával foglalkozik. Önt mégis már általános iskolás kora óta foglalkoztatja.

– Én is olyan voltam, mint a többi gyerek, csak az emberi kapcsolataim nem úgy alakultak, ahogy én azt elképzeltem – mondta Biró Bence Péter. Elkezdtem utánaolvasni, hogyan tudom megoldani a problémámat. Arra jutottam, hogyha az ember fejben rendben van, az automatikusan jobb kapcsolatokat hoz magával. Felkeltette az érdeklődésemet az önismeret, a pszichológia. Engem az foglalkoztat, hogy az ember hogyan hozhatja ki a maximumot magából, hogy lehet jobb a teljesítménye, hogyan élhet boldogabb életet. A legnagyobb segítséget az önbizalom és az emberi kapcsolatok terén a Nincs Többé Jófiú című könyv nyújtotta számomra.

– Ez az a könyv, amit Ön fordított le magyarra.

– Elolvastam, és úgy gondoltam, hogy erre nagy igény lenne itthon. Felkerestem a külföldi kiadót, és írásban kértem őket, hogy járuljanak hozzá a könyv lefordításához. Persze egy 17 éves fiút nem biztos, hogy komolyan vettek volna, ezért magam köré gyűjtöttem egy tapasztalt csapatot.Velük a hátam mögött, sikerült meggyőznöm őket, hogy van igény a magyar nyelvű fordításra. Hozzájárultak, megegyeztünk, lefordítottuk, és nagy siker lett a magyar változat.

– A könyv megjelenése után elkezdett a témába vágó előadásokat tartani.

– A megjelenés után rengeteg olvasói levelet kaptam. Volt amire akkor persze nem tudtam válaszolni, de sok volt amire igen. Furcsa volt, hogy ötvenéves emberek kértek egy 18 évestől tanácsot az élettel, önbizalmukkal kapcsolatban. Eközben én is jártam előadásokra, sok könyvet olvastam, rengeteget tanultam a témáról. Majd úgy gondoltam, a megszerzett tudást, és tapasztalatot úgy tudom a legjobban hasznosítani, ha megosztom másokkal. Így elkezdtem előadásokat tartani. Először kisebb csapatoknak, ismerősöknek. Jók voltak a visszajelzések, és fokozatosan jött az egyik lehetőség a másik után. Egyéni vállalkozóvá váltam, elkezdtem saját weboldalt üzemeltetni, és kiépíteni a saját márkámat a Fulfilled-et, mely tudományosan megalapozott életvezetési tanácsokkal segít az embereknek.

– Fenyő Iván, Jakupcsek Gabriella, Kassai Lajos. Mi jut eszébe a nevekről?

– Az, hogy csodálatos emberek, és hálás vagyok, hogy egy színpadon szerepelhettünk. Az is hatalmas elismerés volt, amikor Fenyő Ivánon kívül, Feldmár András pszichoterapeuta, Mosolyka motivációs előadó, valamint Rakonczay Gábor Guiness világrekorder adott ajánlást az első saját könyvemhez, az Eredményekhez.

– Tizenévesen a problémái miatt kapaszkodott a motivációs előadásokba, ma már Ön segít másokon. Hogy érzi most magát a saját bőrében?

– Szerintem minden embernek, még az egészségeseknek is vannak olyan problémái, amelyek megoldásához hozzájárulhat, ha beszél róla egy szakemberrel. Minden egyes beszélgetés hozzátesz – akár minimális szinten is – hogy másképp lássa az ember magát és a problémáit. Nekem nagyon sokat segített, hogy beszélhettem a problémáimról, majd a megoldásokat továbbadhattam másoknak. Úgy gondolom, most a magánéletem és a karrierem is a helyén van, és hálás vagyok, hogy jó úton haladok.

– Pszichológiát tanul. A tréningeken megszerzett tudás egyenlő az egyetem tananyagával?

– Úgy fogalmaznék, hogy remekül kiegészítik egymást. A kötelező tanmenet sok emberre szabott tanterv, mely megalapozza a szakmai, tudományos hátteret. A saját magam által, tréningeken elsajátított tudás pedig bővíti ezt azzal, ami engem tényleg érdekel. Mindkettő ismeretével pedig úgy gondolom, hogy ma hiteles, érthető és releváns tudást közvetíthetek.

– Az egyetem után mások munkát keresnek. Önnek saját vállalkozása van már az egyetem alatt is. Mi a terve a diploma után?

– Szerencsés vagyok, hogy a visszajelzések alapján, már most is tudok segíteni az embereknek, és igény is van rá. Az alap megvan, hiszen rengeteget tettem az elmúlt nyolc évben ezért. De mindig van hova fejlődni. Szeretném elvégezni a mesterképzést és a klinikai szakképzést. Ezt igazából a lelkiismeretemért teszem, hogy teljes mértékben hitelesen tudjam segíteni az embereket a jövőben.

Névjegy

Tanulmányok:

2002-2010: Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorlóiskola

2010-2014: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium

2014- jelenleg: Pázmány Péter Katolikus Egyetem (pszichológia szak)

Élete mérföldkövei:

2017. 07.09. Az első online interjúja 1 millió feletti nézettséget ért el

2017. 06. 26. Az első vele készített TV mélyinterjú (TV7 Békéscsapba)

2017. 09. 02. Megírta és kiadta Eredmények c. könyvét, Feldmár András, Fenyő Iván és még sokak ajánlásával

2016.12.11. Fénykonferencia 2 – Nyílt vita Kassai Lajossal a színpadon

2016.12.02. Svájcban 1 napos Maximalis Önbecsülés Tréning

2016.09.26. Vezetői utánpótlás tréning az MVM Groupnál

2016.09.02-05. Részvétel Los Angelesben a Nice Guy Konferencián személyesen tanulva Dr. Glovertől

2016.06.11. Fénykonferencia – 1 órás beszéd Borsos Bencével, és egy színpadon szereplés Fenyő Ivánnal és Jakupcsek Gabriellával 160 ember előtt

2016.06.03. Fulfilled előadás: „Az önbizalom 12 új kulcsa”, több, mint 200 résztvevővel

Szemelvények eddigi előadásaiból:

Túl a motiváción konferencia

Pozitív Gondolkodók Napja

Interaktív előadás – Everness fesztivál

Privát vezetői tréning

Kapcsolatok Vezére workshop

Adakozás Ünnepe Workshop

Kapcsolatok Ereje workshop

Önbizalomnap by Vision & Shine

Őszinteség és Erő előadás

Vezetői stresszkezelés

A siker kulcsai előadássorozat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában