SINOSZ

2018.06.10. 13:00

Jelnyelvi vizsgát tettek Szekszárdon

TN, fotó: beküldött kép

Sikeres szintfelmérő vizsgát tettek a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) Tolna megyei szervezete februárban indult tanfolyamának hallgatói. Tolna megyében több év óta ez volt az első induló jelnyelvi tanfolyam.

Sikeres vizsgát tettek Fotó: beküldött kép

A résztvevők között akadtak, akik bizony sok-sok hónapot vártak arra, hogy összejöjjön a kellő létszám, és elindulhasson a várva várt képzés. Mint arról Dávid Józsefné, a megyei szervezet titkára tájékoztatott, hallgatóik az élet különböző területéről érkeztek. Voltak, akik azért vállalkoztak a tanulásra, mert szerettek volna valami újba, valami másba belefogni. Mások pedig azért tanulták meg a siketek jelnyelvét, mert szeretnék munkájukat a jövőben „akadálymentesen” végezni.

Vizsga előtt még gyakoroltak a hallgatók, ami, bár már eléggé vizsgadrukkos állapotban, de jó hangulatban telt el. A vizsgán pedig mindenki derekasan helytállt. A tanfolyam jelnyelvi oktatói Nyári Anikó és Szalkai Iván voltak, a vizsgáztatók pedig Sáfrány Margit, a SINOSZ országos alelnöke és Mongyi Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában