Országos Haditorna Verseny

2018.06.07. 20:00

Közösséget kovácsolt a rendészek csapata

A diadalmenet a megyei döntőn kezdődött. Az Országos Haditorna Verseny ezen fordulóján tizennégy középiskolás gárda indult. A megmérettetés a csapósok házibajnokságává alakult. A képzeletbeli dobogó három fokára az FM-DASZK szekszárd–palánki intézményének három csapata állhatott fel.

Szeri Árpád, fotó: Mártonfai Dénes

Egyszerűen nem volt ellenszer a mindenki mást leiskolázó csapósokkal szemben. A legeredményesebb négyesfogat az idén tavasszal a fővárosban rendezett országos döntőben bizonyíthatta tudását.

– Nem akármilyen mezőny jött össze, hiszen ott volt Budapesten a húsz megyebajnok csapat, valamint a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola három osztaga is – mondta el Szommer Attila testnevelő tanár, a palánkiak felkészítője.

– A honvéd középiskolásoknak félelmetes hírük van, tavaly a debreceniek az országos döntő három helyének mindegyikét megszerezték. Bár az aranyérem most is odakerült, az azért nagy bravúrnak számít, hogy második helyünkkel két debreceni csapatot is magunk mögé utasítottunk. A gránáthajítást és a NATO akadálypályát a mieink teljesítették a legjobban, ezért diákjaink nemcsak különdíjat kaptak, de meg is hívták őket a pápai bázis reptérre, az ottani Military Survival Open versenyre. Harminchárom akadály teljesítése után csapatunk harmadik lett, noha a falmászásban országos kiválóságnak számító, felnőtt indulókkal is meg kellett küzdenünk.

Kósa Edmond egyik hőse volt az országos versenynek. Mint mondta, egymást biztatták és motiválták, hogy ha már ilyen messzire eljutottak, zárják szép eredménnyel a sorozatot. – Magunkban bízva érkeztünk el a döntő napjához és ez sokat számított: második hely ilyen erős mezőnyben, egyáltalán nem voltunk elkeseredve, sőt, örültünk nagyon. Osztálytársa, Kis Balázs úgy vélte, hogy eleinte talán a többiek nem is vették őket különösebben komolyan. – Azután nagyot néztek a végén, elhúztuk a nótájukat!

Végh Csaba valamennyi megmérettetésen helytállt. Teljesítményét még az sem vetette vissza, hogy az országos bajnokság előtt megbetegedett. A hét végére újult erővel állt csatasorba. – Mindenkinek bebizonyítottuk, hogy nem vagyunk egy puhány társaság.

Németh Attila a pápai túlélőversenyen indult. – A vizes akadályok nem igazán nyerték el tetszésemet, de a csapatszellem és Szommer Attila tanár úr eredményes motivációja megtette a hatását. Kuti Gergő számára egy pillanatig nem volt kétséges az indulás: – Katonai versenyről van szó, én pedig hivatásos katona szeretnék lenni. Olyan közegben voltunk, amilyenre vágytunk.

Megtették, egymásért és az iskoláért

Ezek a tizedik, illetve tizenegyedik osztályos fiúk valamennyien rendészeti osztályokba járnak, ezért ilyen irányú – tehát rendőri, katonai jellegű – az érdeklődésük – közölte Szommer Attila. – Ezen pályák valamelyikén képzelik el jövőjüket.

– A versenyek nyilván erőteljesen összekovácsoltak bennünket, de ez a folyamat a felkészítéssel egybekötött testnevelésórákon kezdődött – mondta Végh Csaba. – Először csak ismerkedtünk egymással, azután a megyei versenyen egészen jól összegyurmázódtunk. Az országos bajnokságon, amikor nagyon komolyra fordultak a dolgok, biztattuk és segítettük egymást a lehető legjobb tudásunk szerint. Amit lehetett, amit tudtunk, megtettük, egymásért és az iskoláért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában