mosolyalbum

2018.06.06. 11:30

Ők most a legszebb mosolyú gyermekek

A szekszárdi Ádám Vivien hétszáztizenegy, a tolnai Bán Benedek négyszáznyolcvankettő, a medinai Kamenszki Letti pedig négyszáztizennégy szavazatot kapott a Mosolyalbum versenyben, 0-3 éves kategóriában. Tegnap a szülők át is vették a gyermekek helyezéseiért járó díjakat.

Szeri Árpád, fotó: Mártonfai Dénes

Ádámné Szép Zsanett esetében igaz a régi mondás, mely szerint a név egyúttal jósjel. Ugyanis Vivien nevű kisgyermeke a legszebbnek bizonyult a Mosolyalbum 0–3 évesek mezőnyében. Ám a vásár mindig kettőn áll, a hároméves leányzó bájos mivoltához az apa, Ádám Krisztián is hozzájárult génjeivel. – Vivien nagyon eleven, fürge, ha elkezd szaladni, alig lehet utolérni – jellemezte gyermekét a rendészként dolgozó édesapa. – Nagy a mozgásigénye, ha valahol egy légvárra talál, képes lenne több órán át is ugrálni. Nem fél a víztől, nemrég elvittük őt Harkányba és Tamásiba, remekül érezte magát a fürdőhelyeken, szívesen vette, amikor úszni tanítottam. És még valamit kifejezetten kedvel: az édességet. Vivien a szekszárdi fasori óvoda kiscsoportosa, különösebb gond nélkül vette a bölcsőde utáni váltást. Új helyén is rögtön megkedvelték úgy az óvodapedagógusok, mint a kis ovistársak.

A második helyezést megszerző, három hónapos Bán Benedek azon kisgyermekek közé tartozik, akik szép nagy szemükkel hívják fel magukra a figyelmet. – Igen, ebben rám hasonlít – erősítette meg az édesanya, Bánné Berta Renáta. – Amúgy külsejét tekintve szinte minden másban édesapja. Kiegyensúlyozott természete van, barátságos, állandóan mosolyog. Ezen tulajdonságai kapóra jöttek a versenyen. Imádja a kis hasát, ha meglátja a cumisüveget, rögtön jár keze-lába. Hétéves bátyja is nagyon szereti, de persze az egész család szeme-fénye. Bánné Berta Renáta a tolnai posta dolgozója, az édesapa, Bán Attila kőműves. Igyekeztek minél több családtagot, kollégát mozgósítani a szavazással járó játékra.

Kamenszki Letti időnkénti nyugodtsága csak látszat. Édesanyja, Benke Szabina elmondta, csemetéjét néha még a babakocsiba is nehezen lehet beültetni. – Szereti érvényesíteni az akaratát – tette hozzá mosolyogva. – Az ételekből is kiválogatja a fogára valót. Leginkább a virslit kedveli. Az édesapa, Kamenszki Krisztián csak annyit mondott: neki minden tetszik gyermekében. – Szép kislány – ezt azért még hozzátette. Ez indította a Szekszárdon, egy multicégnél dolgozó családot arra, hogy Lettit benevezzék a Mosolyalbumversenybe. Érdemes volt, hiszen a bronzérem is szépen csillog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában