Szedresbe látogatott a Rotary kormányzója

2018.07.10. 20:00

Jó szívvel gondolhatnak vissza hazánkra a táborozók

A világ számos pontjáról érkeztek fiatalok Szedresbe a Rotary Club Szekszárd hagyományos lovas táborába. Tegnap Gondár György országos kormányzó is felkereste a táborozókat és szekszárdi szervezet tagjait.

Hanol Erzsébet, fotó: Mártonfai Dénes

A Rotary Club Szekszárd hagyományos lovas táborát rendezik ezen a héten Szedresben, a Lovas Udvarházban. A világ tizenöt országából huszonnégy fiatal érkezett vasárnap a településre. – Mindegyikük mögött egy Rotary Club van. Egy nagy család vagyunk, és ugyanúgy figyelünk rájuk, mintha otthon lennének – mondta dr. Kiszler Gyula, a Rotary Club Szekszárd nemrégiben beiktatott elnöke.

A program kapcsán elmondta, hogy a mindennapos lovaglás mellett a környéket is megismertetik a fiatalokkal. Szerepel a tervek között szekszárdi városnézés, dombori sárkányhajózás és gemenci kisvasutazás is. Az elnök kiemelte, hogy a táborozó 14-16 éves fiatalok előtt áll a jövő, még nem tudni, mi lesz belőlük, de az itt töltött időnek köszönhetően jó szívvel emlékeznek majd vissza Magyarországra, és hosszú távú kapcsolatok alakulnak ki. A tábor egyik legfontosabb célja pedig az, hogy megismertessék a fiatalokkal a Rotary szellemiségét, az önzetlenséget, a segítségnyújtást, a humanitárius szemléletet.

Kedden felkereste a tábort és a Rotary Club Szekszárd tagjait Gondár György, a Rotary országos kormányzója, aki július elsejétől tölti be ezt a tisztséget, és kormányzóként megyénkben tett először látogatást. A szekszárdi szervezet bemutatta számára az elmúlt évek eredményeit, illetve megbeszélték az idei terveket. Gondár György elmondta, hogy az ifjúságra fókuszál, a tehetségek és rászorulók felkarolása a célja. A Rotary ifjúsági szervezetei, a Rotaract és az Interact is bemutatkozott a tegnapi program során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában