Magyartarka Tenyésztők Egyesülete

2018.07.02. 12:20

Korszerű módszerek kerültek szóba

Hanol Erzsébet

A Magyartarka Tenyésztők Egyesülete a Teveli Mezőgazdasági Zrt.-vel közösen tartotta a napokban éves szakmai napját a teveli sportpályán.

A rendezvényt Rácz Károly, az egyesület elnöke nyitotta meg, majd Héri Lászlóné polgármester és Guth István, a mezőgazdasági zrt. cégvezetője köszöntötte az érdeklődőket.

A folytatásban Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, államtitkár az állattenyésztési ágazatról tartott előadást, dr. Húth Balázs, a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének tenyésztés- és marketingvezetője pedig az 1930-as és az 1960-as évek tenyészeti eredményeit hasonlította össze a mostaniakkal. Mint mondta, a fejlődés eddigi lassú folyamatát a legújabb tenyésztechnológiai módszerekkel, például az embrióátültetéssel gyorsítani lehet.

A rendezvényen több tenyészetet a Magyartarka Fajtáért Emlékéremmel, a tej mennyisége alapján kiváló életteljesítményt nyújtó teheneket pedig Elit törzskönyvvel ismerték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában