receptverseny

2018.07.03. 14:00

Közel félezer ételcsodát küldtek be

Közel ötszáz, válogatottnál válogatottabb recepttel tisztelték meg a Tolnai Népújság előfizetői a Hétköznapok és ünnepek ételei olvasóinktól címmel ősszel megjelenő szakácskönyvünk felhívását.

Munkatársunktól, Fotó: I. Gy

Nem volt könnyű dolga Prohászka Béla olimpiai aranyérmes mesterszakácsnak, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnökének, hogy ezek közül kiválassza azt a mintegy százötvenet, amelyet kollégáival lefőznek, lefotóznak, s bekerül a kötetbe.

– Rendkívül változatosak a beküldött receptek, s ami számomra külön örömet jelent, hogy az egyes tájegységekre jellemző ételeket is nagy számban ajánlottak az olvasók. Hálásak vagyunk azért, hogy sokan megosztották velünk családjuk féltve őrzött receptjeit.

Az ételek lefőzése előtt azonban volt még egy nagyon fontos feladata Prohászka Bélának: kisorsolta a beküldők közül azt a két szerencsés olvasót, akik két főre, két éjszakára szóló wellnesspihenést nyertek egy zalakarosi négycsillagos hotelbe. Fortuna ezúttal Morva Lászlónénak (Kétsoprony) és Ruzics Zsolt Péternének (Zalaegerszeg) kedvezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában