fejlesztés

2018.07.20. 11:30

Még tart a felújítás, de ez nem zavarja a nyaraló családokat

Ha nem is értek össze törölközők, azért nem kevesen fürödtek, napoztak kedden délelőtt Fadd-Domboriban. Bár hivatalosan nem nyitott meg a strand, a víz és a környezet is kellemes.

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

Igazi strandidő volt kedden délelőtt, és nem kevesen voltak, akik ki is használták ezt Fadd-Domboriban. Egy fiatal pár kilenc hónapos, Misi nevű gyermekével Pécsről érkezett. Mint a szülők elmondták, a helyről még szomszédaiktól hallottak, akiknek nyaralójuk van az üdülőfaluban. Mivel mindenképpen nyugis, családbarát környezetben szerettek volna pihenni, és Dombori a tavalyi vizit alkalmával elnyerte tetszésüket, a Tolna megyei üdülőhely mellett döntöttek.

Tóbiás Györgyit és Lezsák Klárát ezzel szemben szép emlékek kötik Domborihoz. Tóbiás Györgyi hároméves Julcsika és tizenkét esztendős Domonkos unokájával játszott a strandon. – Ki kell használni ezt a jó időt – mondja. – Nagyon örülünk a játszótérnek, hogy vannak árnyékos részek, és annak is, hogy kellemes a víz – teszi hozzá. Ez utóbbit Lezsák Klára is megerősíti. Nyaralónk van itt, vagy harminc éve járunk le ide. A víz remek. Tegnap este egészen a faddi templomig leeveztem, és úgy néztem a naplementét. Hát, mit mondjak... Nagyon jó itt, azt viszont nem bántam volna, ha nem nyáron végzik a felújítást, hanem tavasszal, és ha meghagyják azokat a fákat, amelyeket kivágtak. Kisgyerekkel Dombori ideális nyaralóhely, és lennének ötleteim, miként lehetne a nagyobbak számára is vonzóbbá tenni. Például vízi extrém parkot lehetne kialakítani – véli.

Jó néhány évvel ezelőtt méretes csúszda működött a ketes strandon, ennek legutolsó maradványait nemrégiben bontatta el az önkormányzat. Fadd pályázati forrásból korszerűsíti ezt és az egyes strandot, a felújítás azonban még nem fejeződött be. Az egyes strandon a térkövezéssel már majdnem végzett a kivitelező, ez jól látszik, de a munkagépek is. Ettől függetlenül itt is többen strandolnak. A kettes strandon a térkövezés befejeződött, nem készült még el viszont a vizesblokk, de jól állnak vele. Ha minden igaz, bő egy hét múlva a munka végére érnek. Az itt dolgozó Fehér József azt is megmutatta, hogy a csempét már felrakták, és a bejárati ajtók is megérkeztek. Szintén építkeznek a parkolókban, és a gondnokság épületének renoválása is elkezdődött. A strandokat és a kiszolgálóépületeket TOP-forrásból újítják fel teljesen, hiszen ezek az 1970-es években készültek, és azóta csak kisebb beruházások történtek.

A bolt, az étterem és a büfék kinyitottak, a strandolókon kívül láttuk, ahogy evezősök edzenek, és többen kerékpároznak a faluban. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a kajak-kenu pályánál lévő torony mellett fémszerkezetes színpadot állítottak fel. Mivel folyamatosan rendezvényeket tartanak Fadd-Domboriban, erre az építményre nagy szükség van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában