nagyszülők öröksége

2018.07.17. 10:30

Mesés múzeumba látogattak az óvodások

Árki Attila

Fotó: Beküldött fotó

Gazdag látogatottságnak örvendhettek az elmúlt hetekben a Lengyeli Néprajzi és Óvodatörténeti Múzeum kiállításai. – A helyi nyárköszöntővel egy időben üdvözölhettük a településen a kurdi és a tamási általános iskolásokat – mondta Fábián Andsrásné, a múzeum alapítója és vezetője. Kiváló hangulatban tekintették meg a gyerekek a nagyszülők örökségét, a múlt értékeit, az óvoda történetét bemutató tárgyakat. – Visszatérő látogatóként a dombóvári általános iskola egy osztályát, mint múzeumbarátot köszöntöttünk – folytatta a lengyeli múzeumvezető. – Külön érdekesség volt, hogy az osztályt vezető pedagógus egykor ide, a lengyeli óvodába járt, ezért a diákok figyelmét is jobban lekötötte az óvodamúzeum, és a tanárnő is örömmel gondolt vissza régi óvodai emlékeire. A gyerekek az udvari játékokat is kipróbálhatták.

Ezt követően a szekszárdi Gyermeklánc Óvoda kertvárosi Fakopáncs csoportja látogatott Lengyelbe, „Teri óvó néni” (képünkön) múzeumába.

– Csillogó szemmel gyönyörködtek a kicsik a gazdag néprajzi és óvodai gyűjteményben, mese- és játéktárban – mesélte Fábián Andrásné, aki már ismerősként, visszatérő vendégként köszöntötte őket. Látogatásuk végén felcsendültek az ismert óvodás dalok legszebbjei, és eljátszották bábokkal a három pillangóról szóló mesét. Az örömteli együttlét – mint mondta a nyugdíjas óvónő – egyben megemlékezés is volt a százharminc éves lengyeli óvoda, a harmincéves néprajzi gyűjtemény és a huszonhárom éves, egyedülálló óvodamúzeum tiszteletére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában