Közlekedés

2024.05.24. 11:02

Motoros és kerékpárosok is megsérültek

Több sérüléssel járó baleset is történt csütörtökön. Mindegyik esetben kétkerekűek vezetői sérültek meg – hívta fel a figyelmet pénteken a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Teol.hu

Egy autós közlekedett Tolnán csütörtök délután, amikor egy szervizút és a Deák Ferenc út kereszteződésében nem adott elsőbbséget a védett úton, a kerékpársávon közlekedő biciklisnek. A kerékpáros az ütközést követően súlyosan megsérült.

baleset, audi, motor
Fotó: Police.hu

Szintén egy kerékpárost érintő baleset történt délután öt óra körül Dunaszentgyörgyön. A biciklis nő balra akart kanyarodni, de nem győződött meg róla, hogy a  kerékpár előzését egy motoros már megkezdte, és a két jármű összeütközött. A biciklis elesett, és az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben megsérült.

Pakson egy segédmotoros kerékpár vezetőjét ütötte el délután háromnegyed hat körül egy autós. A kocsi nem adott elsőbbséget a védett úton közlekedő 17 éves motorosnak, aki könnyebben megsérült.

A jó időben egyre többen kerékpároznak és motoroznak az utakon. A kétkerekűek vezetői a közlekedés legvédtelenebb résztvevői – hívta fel a figyelmet a főkapitányság. Arra kérik a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek rájuk. A kétkerekűek vezetőit ugyancsak arra kérik, hogy fokozottan figyeljenek az utakon, legyenek előrelátóak és körültekintőek, hogy a balesetek elkerülhetők legyenek – írták a közleményben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában