fejlesztés

2018.07.11. 18:36

Uniós pénzből bicikliút épül Kölesd és Kistormás között

Balázs László, fotó Ótós Réka

Önerő nélküli, száz százalék támogatási intenzitású uniós pályázatnak köszönhetően épül meg a Kölesdet Kistormással összekötő kerékpárút, mint azt tegnap ünnepélyes keretek között is bejelentették. Összesen 203 millió forintból 2,1 kilométer hosszú betoncsík épül majd a két község között. Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a megyében – nem turisztikai célú – kerékpárutak közel 2,4 milliárd forintból több mint 35 kilométer hosszan épülnek tizenkét településen. A megyei önkormányzat célja a fejlesztésekkel a környezet kímélése, az egészségmegőrzés elősegítése, illetve a közlekedésbiztonság javítása. Hozzátette: fontos, hogy olyan tereket nyissunk az embereknek, ahol biztonságosan közlekedhetnek kerékpárral, legyen szó hobbiról vagy akár munkába járásról.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár hangsúlyozta, a beruházásnak köszönhetően a közszolgáltatásokhoz is könnyebben hozzá lehet majd férni. A falu arculata szebbé, rendezettebbé válik. A fejlesztés turisztikai célokat is szolgál: a Tolnai Borok Háza a Kismegyeháza épületében található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában