falunap

2018.08.22. 11:30

Bátaapáti egyre szebbé és egyre élhetőbbé válik

Az évek, sőt az évszázadok során sok néven ünnepeltük augusztus 20-át. Volt Szent István ünnepe, új kenyér ünnepe, az Alkotmány ünnepe, jelenleg pedig az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékünnepe. Ami mindig állandó volt, az az örömteliség.

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

A közösen elénekelt Himnusz után ezekkel a bevezető gondolatokkal szólította meg a helybelieket és a hivatalos vendégeket a múlt vasárnapi bátaapáti falunapon Darabos Józsefné. A település polgármestere a sportpálya nagy méretű sátrában tartott megnyitón külön is köszöntötte Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárt, országgyűlési képviselőt, Zsalakóné dr. Studer Krisztina járási hivatalvezetőt és az egyházi főméltóságokat. Majd beszédét így folytatta:

– A mai nap Magyarország létezésének és sok száz, illetve ma már ezeréves történelmének megülése és méltó ünneplése. Szent István példaként álljon előttünk, emlékezzünk arra, amikor megalapította hazánkat.

Különösen fontos szívünkbe zárni, hogy bár zivataros történelmünk földrajzilag elszakított minket egymástól, de magyarként továbbra is egy nemzetet alkotunk, éljünk bárhol a földön. És ami számunkra érzékelhető nap mint nap, hogy településünk is egyre szebbé, élhetőbbé, és szeretném azt hinni, egyre inkább a miénkké válik. Az államalapítás célja, hogy mindannyian megkapjuk a kellő kereteket ahhoz, hogy itt éljünk és dolgozhassunk együtt egy boldog jövőért. Ilyen értelemben kívánok mindannyiuknak egy csodálatos jövőt és egy csodálatos Magyarországot, ami minél többünk szívében él, annál valóságosabb lesz.

Végezetül megköszönte a helyi civil szervezetek és a hivatali dolgozók a falunap sikere érdekében végzett munkáját.

A község vezetője után Potápi Árpád János lépett a mikrofonhoz. – Ez az ünnep, csakúgy, mint a többi ünnepünk, alkalmat ad a kikapcsolódásra, így arra, hogy a települések közösségei találkozzanak – mutatott rá az államtitkár. – Örülök annak, hogy itt, Bátaapátiban ehhez a naphoz kapcsolódva ünneplik meg hosszú évek óta a Falunapot. Ez alkalmat ad a polgármester asszonynak, a képviselő-testületnek a számvetésre. Most is azt tudjuk elmondani, hogy egy olyan esztendőt tudhatunk magunk mögött, mely Bátaapáti és a környező települések fejlődését, erősödését hozta. Nagyon reméljük, hogy a következő év is ilyen lesz.

A nemzetiszín szalaggal átkötött, új kenyeret Aradi András evangélikus esperes megáldotta, Csukor Árpád diakónus megszentelte, Darabos Józsefné pedig szeletekre vágta. A kínálásban a helyi Aranyfácán Néptánc Egyesület fiataljai segédkeztek, majd kisvártatva színpadra is léptek műsorukkal. Ezután Kuris Jázmin és Horváth Virág úgynevezett K-pop előadásának tapsolt a közönség, azután Häuszer Beáta énekelt könnyűzenei slágereket és operetteket. A feltálalt vacsora után az est sztárvendégeként Janicsák Veca szórakoztatta dalaival a hálás publikumot. A napot bál, illetve tűzijáték zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában