Gránit Fesztivál

2018.08.05. 16:00

Bikaboka pörkölt is készült pampulával

Rally és drift autós bemutató, motoros műsor, barátságos focimérkőzések, főzőverseny, gyermekprogramok, zene, tánc, és még hosszan lehetne folytatni, mi minden szerepelt a Gránit Fesztivál kínálatában. A mórágyi falunapok programsorában bőven lehetett kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget találni.

Hargitai Éva

Füstöltek és csikorogtak a gumik szombaton délelőtt Mórágyon, ahol rally és drift bemutatóval várták az érdeklődőket. A már nem első alkalommal megszervezett, nagy érdeklődésre számot tartó programelemre most is sokan voltak kíváncsiak, a bátrabbak pedig nemcsak nézőként, hanem az autók utasaként is átélhették az élményt.

Mindeközben a település focipályáján barátságos labdarúgó mérkőzések zajlottak: Alsónána, Bajmok, Szotyor és Mórágy csapatai mérték össze tudásukat, a tikkasztó hőségben is emberesen helytállva. Mások a bográcsok mellett bizonyítottak, az Aranyfakanál főzőversenyre idén tizennyolc csapat nevezett. Nekik kicsit könnyebb dolguk volt, hiszen az árnyékban, igaz a gázrózsák lángja mellett kellett teljesíteniük. Sokféle jóféle étel készült: a Fél településről érkezett vendégek például finom szlovák gulyást főztek, de voltak, akik „bika boka pörköltet készítettek pampulával” (ez alatt marhalábszár pörkölt értendő orrésszel), illetve zúza és taréj pörkölt is terítékre került.

A gyerekeket a nap folyamán ugrálóvár, eurobungee, habparty, autószimulátor, arcfestés várta, de persze volt játékos és édességes stand is, no meg fagyi és vattacukor. Ifjabbakat és idősebbeket egyaránt érdekelhetett a katonai bemutató pavilon, ahol egy teherautót, valamint fegyvereket, egyéb felszereléseket is megnézhettek, ki is faggathatták a katonákat.

A rendezvénysátorban délután kezdődtek a kulturális programok, hagyományőrző együttesek fellépésével. Sztárvendég idén Zalatnay Sarolta, valamint Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar volt. Este hagyományos ételek bemutatója és kóstolója várta a gasztronómia iránt érdeklődőket, majd motorosok akrobatikus műsora vonzotta a falu központjába az embereket. A napot bulival és tűzijátékkal zárták, az előbbihez az Acustic69 együttes szolgáltatta a zenét.

A programsor a hagyományoknak megfelelően vasárnap a Rohmann Henrik emlékhangversennyel zárult. Az ünnepi ebédet követően vettek búcsút Mórágytól a vendégek, a testvértelepülések képviselői, hiszen idén Szlovákiából Fél települése 43, a délvidéki Bajmok mintegy 30 fővel képviseltette magát, most is tiszteletét tette a rendezvényen Erdélyből Kászon polgármestere, valamint a faluba érkezett Szotyor focicsapata is.

Pénteken már megalapozták a hangulatot

A háromnapos programsor pénteken Peity László és Kiss Helga fotósok, valamint dr. Lehel Péterné tojásfestő kiállításának megnyitójával vette kezdetét. A Bezdáni Petőfi Művelődési Egyesület színjátszó csoportja fergeteges kabaréestet vitt színpadra, majd a folkkocsmában a Dunavkinje Zenekar szolgáltatott talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában