Szívklub

2018.08.21. 18:36

Érmekkel gazdagodtak a dombóváriak Egerben

Hanol Erzsébet

A Magyar Szív Egyesületek Országos Szövetségének III. Sporttalálkozóján, Egerben képviseltették magukat nemrégiben a Dombóvári Szívklub Egyesület tagjai dr. Bereczki Mária elnök vezetésével. Az Eszterházy Károly Egyetem Sportcsarnokában Martonné Ádler Ildikó Eger alpolgármestere, dr. Vacity József, az Egri Markhot Ferenc Oktatókórház főigazgatója, illetve dr. Orbán Csaba, a Magyar Szív Egyesületek Országos Szövetségének elnöke köszöntötte az esemény közel négyszáz résztvevőjét. Ezt követően dr. Abonyi János kardiológus főorvos, az Egri Szív Egyesület elnöke tartott előadást, amelyben többek között a szívinfarktus okairól, a kockázati tényezőkről és az optimális rehabilitációról beszélt, valamint arról, hogy a koszorúérműtéten, a szívinfarktuson és egyéb szívbetegségen átesett betegek többsége talpra állása után rendszeresen sportol, érzi annak jótékony hatását, és példát mutat másoknak. Javaslata, legalább heti két tréning. A nyitónapon a Szépasszonyvölgybe is ellátogattak a dombóváriak, ahol vacsora, borkóstoló és cigányzene várta őket.

Másnap rendezték a sporteseményeket. A versenyzők különböző korcsoportokban futás, íjászat, kosárlabda, kispályás labdarúgás, röplabda, sakk, teke és úszás sportágakban mérették meg magukat. Tóth Gáborné egyesületi tag beszámolójából kiderül, hogy a dombóváriak női tekében, íjászatban, úszásban és sakkban versenyeztek. Héjjas József íjászatban bronz-, férfi mellúszásban pedig ezüstérmet szerzett, míg Tóth Gáborné sakkban lett harmadik helyezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában