önkormányzat

2018.08.09. 09:30

Időközi választás lesz Kakasdon

Balázs László

Fotó: Shutterstock illusztráció

Időközi polgármester-választás lesz a faluban. Erre azért van szükség, mert 63 éves korában váratlanul elhunyt Bányai Károly polgármester.

Dr. Dobai Sándor a település jegyzője, a helyi választási iroda vezetője elmondta, az időközi voksolást a településvezetői szék megüresedésétől számított 120 napon belül kell tartani. A helyi választási bizottság kedden ült össze, és kitűzte a polgármester-választás időpontját. A bizottság határozata alapján október 28-án tartják a voksolást. Ez azonban még nem jogerős, ha a háromnapos fellebbezési határidő alatt senki nem nyújt be kifogást, akkor emelkedik jogerőre a határozat.

A választásig Sebestyén Gábor alpolgármester képviseli az önkormányzatot. A jelöltállításhoz az ajánlószelvényeket és a választási értesítőket kipostázzák a lakóknak – tette hozzá dr. Dobai Sándor. Polgármesterjelölt az lehet, aki a választópolgárok bizonyos százalékának megfelelő számú ajánlását gyűjti össze.

Pénteken 14 órától a helyi katolikus templomban szentmisén imádkoznak Bányai Károly lelki üdvéért, majd 15 órától kísérik utolsó útjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában