fejlesztések

2018.08.04. 07:00

Korszerűbb és jobb feltételeket teremt a beruházás Tevelen

Több mint kilencven millió forintból korszerűsítik a teveli iskolát és a tornacsarnokot.

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

Tolna megyében idén ötmilliárd forint jut iskolák fejlesztésére uniós forrásból – jelentette be korábban Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár. A dombóvári-bonyhádi választókerület országgyűlési képviselője hozzátette: a három járást felölelő Tamási Tankerületi Központ oktatási intézményei 3,2 milliárd forinttal számolhatnak.

A térség több iskolájában olyan beruházások valósulnak meg, melyek az intézmények dolgozóinak megteremtik a munkavégzéshez szükséges korszerűbb feltételeket – hangsúlyozta, megjegyezve azt, hogy az iskolák megépülése óta ekkora összeg még soha nem jutott felújításra, fejlesztésre.

Tevelen 154 millió forintot nyertek három pályázattal: az általános iskola 94 millió forintot fordíthat felújításokra, az Együtt testvérként elnevezésű szemléletformáló programra pedig húszmillió forint támogatást kapott, míg a Tolna Hármas Összefogás Vidékfejlesztési Szövetség 40 millió forintos támogatásban részesült.

Héri Lászlóné polgármester hangsúlyozta, ilyen összegű támogatást még nem kaptak a tankerülethez tartozó intézmények. Az elmúlt húsz évben sok dolog változott, igazodniuk kell a kor elvárásaihoz. Eddig kis lépésekben fejlesztették az óvodát, iskolát, az összegnek köszönhetően most egy nagyot lépnek, több feladatot is meg tudnak oldani. A mintegy százhatvan gyereket – 1–8. évfolyamon – oktató teveli általános iskolában a 94 millió forintos támogatásból felújítják az intézmény tornacsarnokát, a felsősöknek helyet adó épület folyosóját, valamint vizesblokkokat állítanak helyre. Héri Lászlóné ismertette, a sportcsarnokban nyílászárókat cserélnek, új tetőfedést kap a kiszolgáló épületrész, a parkettát csiszolják, lakkozzák, és újra felfestik a pályavonalakat. Emellett a bitumenes pálya műfüves borítást kap.

A kivitelező cég – amely már a tanév zárását követő héten felvonult – jól halad a munkálatokkal. A terv, hogy augusztus végére elkészüljenek a kivitelezéssel. A polgármester megjegyezte, bízik benne, hogy a szeptemberi tanévkezdést nem fogja befolyásolni a projekt végső befejezési határideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában