felajánlás

2018.08.28. 15:30

Önkéntesek újítják fel a murgai világháborús emlékművet

Hargitai Éva

Fotó: Beküldött kép

Újabb fejezetéhez érkezett a murgai önkormányzat és a Vándorló Szépkorúak Baráti Köre Tolna együttműködése, aminek köszönhetően most a kis település világháborús emlékműve újulhat meg. Mint arról korábban beszámoltunk, a csoport a megye legkisebb településén visszatérő vendég, legutóbb ott tartották meg majálisukat is.

Zsinka János és Schmidt Árpád munka közben Fotó: Beküldött kép

Megtekintették a világháborús emlékművet is, és szóba került, hogy arra bizony – huszonöt évvel az 1993-as elhelyezése után – már ráférne egy rekonstrukció, keresni kellene valakit, akit meg lehet bízni a feladattal. Felkl Márton polgármester elmondta, néhány nappal később jött is a felajánlás, a csoport tagjai közül Zsinka János és Schmidt Árpád vállalták, hogy önkéntes munkában elvégzik az emlékmű felújítását.

Árpád számára nem idegen sem a munka fajtája sem maga az emlékmű, hiszen kőfaragó és annak idején maga is segédkezett a murgai emlékhely kialakításánál, ráadásul Tolnán a városvédő egyesület tagjaként is tevékenykedik. Most Jánossal együtt szépen lepucolták és kezelték a követ, majd elkezdték arannyal újrafesteni az azon szereplő szöveget és neveket, ezzel hetvenhat világháborús áldozat emlékének méltó továbbörökítését segítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában