testvértelepülési kapcsolat

2018.08.10. 13:00

Siménfalvi, kölesdi gyerekek táboroztak együtt

Budavári Kata

Fotó: Beküldött kép

Többéves hagyománya van, hogy Medinán, a Malom panzióban kölesdi és siménfalvi gyerekek egy hetet töltenek el. Az előző években ez jutalomtábor volt, az idén pedig a siménfalvi-kölesdi testvérkapcsolatot ápoló családok gyermekei töltöttek egymás társaságában egy kellemes hetet.

Mint azt Vargáné Kisfalvi Erzsébettől, a kozeleti.hu szerkesztőjétől megtudtuk, a tábor költségeit részben az önkormányzat, részben a szülők, kívülálló személyek, családok állták. A támogatók vacsorával, süteményekkel, gyümölcsökkel, üdítőitalokkal, reggelivel, paprikával, paradicsommal érkeztek, de volt, aki kedvezményes ebédet szervezett. Mindemellett strandbelépőt biztosítottak az ifjú táborozóknak. Kilenc siménfalvi gyermek és két nevelőjük Tamás Lenke illetve Szakács Emília, hét kölesdi gyermekkel, Horváth Jánosné táborvezetővel és önkéntes segítőjével, Greifensteinné Zsebe Anitával voltak a tábor lakói.

A gyermekek ügyesen látták el az ügyeleti feladatokat, amelyek között a zenés ébresztő, valamint a svédasztalos reggeli elkészítése is szerepelt. A gyerekek és nevelők között is jó kapcsolat jött létre. Az együtt töltött idő alatt több születés- és névnap is volt, az ünnepelteket a többiek köszöntötték.

A csapat sokat kirándult, Pécsett például egy háromdimenziós filmet néztek meg a moziban.

Strandoltak Kaposváron és Szekszárdon, de a Gemenci erdő kisvasútján is utaztak. Budapesten a városnézés programjai között szerepelt a Várhegy minden nevezetessége, a gyerekek tanúi voltak az őrségváltásnak, látták a lovas huszárokat és a Várkert Bazárt is.

A Margitsziget zenélő szökőkútjának zenés blokkja mindenki tetszését megnyerte, a Citadelláról pedig a főváros képe tárult eléjük.

A látogatóknak valamint a kölesdieknek szintén tetszett Máriagyűd és a siklósi vár. Kölesd és környéke sem maradhatott ki a programból. Itt a borjádi Méhest, az iskolát, a Kossuth szobrot, a polgármesteri hivatalt, a padlásmúzeumot, a Béri Balogh Ádám szobrot, a padlásmúzeumot valamint a Kismegyeházát ismerték meg a táborozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában