fejlesztések

2018.08.09. 13:00

Több utat is korszerűsítenek Tevelen

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

A Belügyminisztérium pályázatán elnyert és önkormányzati önerővel kiegészített pénzből újítanak fel utcaszakaszokat a völgységi településen. Héri Lászlóné, polgármester elmondta, tavaly 12,5 millió forint támogatást kaptak, ehhez tizenöt százalék önrészt biztosított a helyhatóság. Előtte már megítéltek nekik 1,6 milliót, ehhez nem volt előírva önrész, ennek ellenére közel kétmillióra kiegészítve a támogatást, szintén belterületi utak felújítására, karbantartására fordítják az összeget. Az Ifjúság utcában két bekötő szakaszt, a Petőfi utcában egy félig már felújított etapot fejeznek be. Az előkészítés, aszfaltozás már megtörtént mindkét helyen, jelenleg a padkaépítés zajlik.

Héri Lászlóné hozzátette: a Petőfiben kétszáznegyven méter út újul meg, az Ifjúságban pedig több mint százhatvan méteren tesznek le új burkolatot. Az útépítési, kivitelezési munkákkal augusztusban elkészülnek, s a település legnagyobb szabású mulatságán, a 25-én, szombaton tartandó Galuska Fesztiválon adják át ünnepélyesen a lakosságnak – ismertette a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában