rendőrök vigyáznak a gyerekekre

2018.09.06. 10:30

A cél, hogy senkit se érhessen baleset

A tanévkezdéssel sokszorosára nő reggelente és a tanítás végén a gyalogos és az autós forgalom a városokban. A rendőrség már hosszú évek óta kiemelt feladatként kezeli a tanévkezdés időszakát, különös tekintettel a balesetek megelőzésére az iskolák környékén.

Ihárosi Ibolya

Fotó: TMRFK (archív)

Néhány hétig, pontosabban szeptember folyamán a lehetőségekhez mérten a rendőrök a jelenlétükkel is felhívják a figyelmet a helyes közlekedésre az egész megyében. Igyekeznek abban segíteni, hogy balesetmentesen jusson el minden gyerek az iskolába, s onnan biztonságban érkezzen haza. Külön figyelmet fordítanak az egyenruhások a gyalogátkelőhelyekre.

A Bonyhádi Rendőrkapitányság munkatársai például a polgárőrökkel közösen segítik az iskolásokat a gyalogos-átkelőhelyeknél.

A közlekedésbiztonságot elősegítő kezdeményezésnek a szülők nagyon örülnek, a gyerekek pedig újra átismétlik, mire kell nagyon odafigyelniük ha lelépnek az úttestre, mondta el lapunknak Molnár Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában