sportberuházás

2018.09.05. 14:00

Az MTK fellépésével avatják a sporttelepet

Az elmúlt évek legjelentősebb sportberuházása valósult meg Tamásiban, amelynek hivatalos átadóünnepségét ma tartják.

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

A Tamási 2009 FC is pályázatot nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által kiírt látványcsapatsportok társasági adóból (tao) történő sportfejlesztési támogatására, és első körben 2016-ban kialakítottak egy nagy gyepszőnyeges és egy kis műfüves pályát a sporttelepen. A második körben pedig egy nagy műfüves pályát építettek. Az elkészült beruházás értéke nettó 116,5 millió forint, az összeg egy része taós forrás, a másik pedig az önkormányzat által biztosított önrész. A kivitelezést a város önkormányzati cége, az Építő és Városüzemeltető Kft. (ÉVÜ) végezte.

– Hat utánpótláscsapatban mintegy százötven gyerek és két felnőtt, megye egyben és háromban szereplő együttesünk használhatja a 63×100 méteres játékteret – közölte Filótás Attila, a Tamási 2009 FC technikai vezetője. – Télen évekig teremben készültünk a tavaszi szezonra, ezért bérleti díjat fizettünk, a pálya anyagi terhet vesz le a klub válláról. Tervezzük, hogy a létesítményt piaci alapon meghatározott áron lehet majd bérelni, így lehetőségük lesz iskoláknak is használni, vagy akár kispályás bajnokságokat rendezni rajta. A centerpályánk két éve készült el, a műfüves megépítésével tudjuk kímélni, karbantartani.

A város képviselő-testülete még május végén döntött arról, hogy új, egységes megkülönböztetést ad sportingatlanainak, ezzel is megkönnyítve a sporteseményekre érkezők tájékozódását. A tamási futballedző emlékére a sportpálya a Németh László Városi Sporttelep nevet kapja.

– Németh László neves tamási futballista, majd futballedző volt. Generációk sorát edzette, többek között bajnokcsapatot is a városban – mondta Tamási polgármestere, Porga Ferenc. – Úgy gondolom, ha Laci bácsiról nevezzük el a sporttelepet, akkor méltó emléket állítunk neki.

Az NB I./B-ben is futballozó sportember edzői pályafutása 1953-ban kezdődött Tamásiban. Nagyrészt utánpótlás-neveléssel foglalkozott, de több alkalommal volt a felnőtt csapat edzője is. Negyvenéves edzői pályafutása alatt több generációt tanított és nevelt. Első sikerét az 1958–59. évi megyei ifjúsági bajnokság jelentette, szenzációs gólaránnyal megnyerték a bajnokságot: száznegyvennégy gólt rúgott a csapat és csak tiennégy gólt kapott. Több csapatával is bajnoki címet ünnepelhetett, felnőtt bajnokságot az 1971/72-es bajnokságban szerzett a Tamási Medosszal. Szakmailag folyamatosan képezte magát, a legmagasabb edzői képesítést a Testnevelési Főiskolán szerezte.

A pályaavató ünnepség 16 órakor az utánpótláscsapatok bemutató edzésével kezdődik. Ezt követően Porga Ferenc polgármester és Széles András alpolgármester hivatalosan is átadja a komplexumot. A gálamérkőzésen a Tamási 2009 FC az OTP Bank Ligában szereplő fővárosi MTK Budapest ellen lép pályára.

A program jótékonysági esemény is lesz egyben. Nyáron Kovács Patrik megsegítésére szervezett családi napot a futballklub és a Tamási Polgárőr Egyesület. A szervezők ezúttal ismét összekötik a jótékonyságot a sporttal. Ismét egy rákbeteg fiatalemberért fognak össze a sportbarátok. Parragh Gábor tagja a polgárőrségnek, emellett a sárga-kék megye egyes alakulat törzsszurkolója. Gábornak csak az őssejtbeültetés hozhat jobbulást. A rendezvénnyel az egyesület és a város szeretne példát mutatni, értéket átadni és hatással lenni társadalmunkra. Emellett felhívni embertársaink figyelmét a szeretet, az önzetlenség, az együttérzés, és a segítés definíciójára. A szervezők a jegybevételből befolyt összeggel Gábor kórházi kezelési költségeihez adnak támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában