sportágválasztó

2018.09.03. 19:10

Az őszies idő nem szegte a gyerekek kedvét

Budavári Kata

Fotó: Molnár Gyula

Nemhogy nem maradt el az esős időben a Paksi Nagy Sportágválasztó de kétezerötszáz-háromezer érdeklődő részvételével zajlott ma a város strandján. Az általános iskolások, külön az ötödikesek és hatodikosok, a hetedikesek és a nyolcadikosok, illetve az alsósok huszonhét sportággal ismerkedtek. Ezek között a cselgáncs és a kosárlabda ugyanúgy szerepelt, mint a teke, a különböző táncnemek, illetve most először a horgászat is.

A gyerekek nagyon érdekesnek találták, hogy a kajak és a vitorlázás bemutatása a nagymedencében zajlott. Az eseményt az Atomerőmű Sportegyesület jegyezte, és mint Bedecs Ferenc főszervezőtől megtudtuk, ez volt a tizedik ilyen program Pakson. A rendezvény egyik erénye, hogy több sportág jeles képviselőivel, világ és Európa-bajnok sportolókkal találkozhatnak a sportágválasztó résztvevői. A gyerekeket ez motiválja, de természetesen az is, hogy a sporteszközöket kézbe vehetik a fiúk, lányok. A módszer bevált, hiszen a gyerekek és szüleik a program után keresik egyes szakosztályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában