Erzsébet program

2018.09.02. 09:30

Balatonon üdültek a látássérültek

A látássérültek megyei egyesülete készítette el a sorstársak és a nyugdíjas családtagok pályázatait a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Erzsébet-programjára.

Venter Marianna

Fotó: Shutterstock

Mint azt Kovács Lászlónétól, a megyesi szervezet elnökétől megtudtuk, több mint kétszázan pályáztak. Az egyesületi tagok esetében két főre – látássérült és látó kísérő – százhúszezer forintot lehetett igényelni, amelyhez fejenként ötezer forint önerőt kellett biztosítani. Sikerrel jártak, a pályázók egy része a nyár folyamán használta fel a lehetőséget, de sokan vannak, akik ősszel, illetve tavasszal utaznak el, többségében gyógyfürdőbe.

A megyei egyesület huszonöt fős csapata Balatonbogláron töltött el egy felejthetetlen hetet az Erzsébet-programnak köszönhetően a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szervezetének üdülőjében. A strandolás és napozás mellett tartalmas programokon vettek részt. Természetesen nem hagyták ki a nevezetes Gömbkilátót Bogláron, elmentek Fonyódra kisvasúttal a helytörténeti múzeumba, ahol külön nekik tartottak bemutatót, amelynek során megismerhették a Balaton történetét, a hozzá kapcsolódó történeteket, legendákat, irodalmi műveket. Balatonlellén zenés program várta őket, és aki ahhoz érzett kedvet, az hajókiránduláson vehetett részt. Az együtt töltött idő, a változatos, érdekes programok, a sok beszélgetés pedig még szorosabbá kovácsolta a csoport tagjai közötti kapcsolatot és erősítette a közösséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában