Kitüntetések

2018.09.08. 14:00

Fontos a kisvállalkozó megtartása a falvakban

Munkatársunktól

A 27. Magyar Kézművesség Napja alkalmából ünnepi ülést tartott az IPOSZ országos elnöksége szerdán Budapesten, a Benczúr-házban. A megjelenteket Németh László elnök és Kurucz Zsigmond örökös tiszteletbeli elnök köszöntötte. Mint elhangzott: az iparosok, a kézművesek, a családi kisvállalkozások igen jelentős erőt képviselnek a magyar gazdaságban. Ez a kör alkotja az összes vállalkozás több mint kilencven százalékát, s ők foglalkoztatják a munkavállalók hetven százalékát. A kistelepüléseken egyrészt szolgáltatnak, másrészt támogatják a helyi kultúrát és sportot.

Két előadás hangzott el. Gyopáros Alpár Ádám kormánybiztos a magyar falvak népességmegtartó erejét célzó programról beszélt. Hangsúlyozta a közlekedés és a közszolgáltatások fejlesztésének fontosságát. Utóbbinál például a helyi kisiparosok megtartását, támogatását is szeretnék megoldani.

Dr. Nagy Róbert, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgató-helyettese pedig a befektetés-ösztönzéssel kapcsolatos terveket ismertette.

A hetvenhét százalékban állami tulajdonú cég közvetítésével az elmúlt huszonöt év során mintegy ötezermilliárd forint garantált hitel került a kisvállalkozókhoz.

A rendezvény végén elismeréseket adtak át az elektronikus és írott sajtó munkatársainak. Az egész országból mintegy húszan kapták meg „A magyar kézművességért”, illetve „A kézműipar szolgálatáért” díjat. Olyanok, akik cikkeikben, műsoraikban sokat foglalkoztak a kézművesek, kisiparosok helyzetével. Tolna megyéből a Tolnai Népújságba is publikáló Wessely Gábor részesült elismerésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában