az egyik legnagyobb beruházás

2018.09.08. 19:00

Kívül is és belül is épül, szépül az óvoda

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Összesen 204 millió forint pályázati támogatást fordít idén fejlesztésre Medina, ebből jelentős összeget, úgy száztizennégymillió forintot tesz ki az óvoda felújítása.

A munka ottjártunkkor kívül és belül is folyt, hiszen térköveztek, szigetelték az épületet a mesterek és segédeik, bent pedig az önterülő kiegyenlítő felület száradt a majdani étkezőben és tornaszobában. Ezt a két helyiséget egy üvegfal választja majd el a folyosótól, de nem ez lesz az egyetlen különlegessége. Össze lehet nyitni őket, így nemcsak eredeti funkciójukat töltik be, hanem közösségi térként az óvoda és civil szervezetek egyaránt használhatják majd.

Az étkezde és tornaterem az épület új szárnyában kap helyet. Az egyébként száz éves ház egyszerre idézi majd a múltat vörös cseréptetejével, zöldre mázolt ablakaival, ugyanakkor nagyon modern lesz. A tetőre napelemek kerülnek, a légcserélő pedig mindig egészséges és megfelelő hőfokú levegőt biztosít majd.

Az épületben elkülönül majd a bölcsőde, amely tágas lesz és napfényes, és a remények szerint mindig szükség lesz rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában