fejlesztés

2018.09.05. 17:30

Megújult a váraljai óvoda

Huszonkétmillió forintot fordított a váraljai óvoda felújítására a bonyhádi önkormányzat.

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

A Bonyhádi Varázskapu Bölcsőde és Óvoda felújított váraljai tagintézményére közel 22 millió forintot fordított pályázati támogatással a fenntartó bonyhádi önkormányzat abból a 350 millióból, amelyet a térség óvodáiban végrehajtandó férőhelybővítésre és infrastrukturális fejlesztésre nyújtott be.

– Térségi szerepvállalásunk egyik újabb példája a beruházás, örülök, hogy segíthettünk az önkormányzatnak és a váraljai családoknak – mondta köszöntőjében Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, aki azt is hozzátette: öt óvodai feladatellátási helyet fejlesztenek a tagintézmények közül. Az elnyert támogatásból egy évvel ezelőtt a bonyhádi Ficánka ovi újult meg, szintén tavaly korszerűsítették a kisvejkei és kisdorogi óvodát, az izményit pedig a közeljövőben adják át.

A 22 milliós összeggel nem állnak le a fejlesztések a völgységi település óvodájában. A váraljai önkormányzat tervei szerint folytatják a munkálatokat, amelyekkel még komfortosabbá tehetik az intézményben dolgozók és a gyerekek hétköznapjait.

– Szívből örülök annak, hogy egy újabb jelentős beruházást adhattunk át. Ahol óvoda van, annak a településnek van jövője. Remélhetőleg Váralján még hosszú évtizedekig működik majd az intézmény – erősítette meg a gesztor bonyhádi önkormányzat polgármestere.

Az avatóünnepségen köszöntőt mondott Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, illetve Sziebert Éva, Váralja polgármestere. A helyi óvodások műsora után ünnepélyes keretek között áldotta meg az ovit Schaller Bernadett evangélikus, és Gál Alfréd református lelkész.

Borítóképünkön: Mézes Ernő (balról) a kivitelező Terc-Co Kft. képviseletében, Horváth Klára a Varázskapu óvoda intézményvezetője, Sziebert Éva, Potápi Árpád János és Filóné Ferencz Ibolya vágta át a nemzeti színű szalagot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában