A Nemzet Fiatal Tehetsége

2018.10.11. 15:30

Csizmazia Dóra a művészet és a sport terén nyújtott teljesítményét díjazták

Hanol Erzsébet

A Nemzet Fiatal Tehetsége Ösztöndíjasa lett a szekszárdi Csizmazia Dóra, aki idén harmadik alkalommal érdemelte ki az elismerő oklevelet. Ahogy azt az Emberi Erőforrások Minisztériumában rendezett átadó ünnepségen is hangsúlyozták: ma Magyarországon a legfontosabb erőforrás a tehetséges fiatalokban rejlik. Ők építik a jövőt, és remélhetőleg az ösztöndíj további támogatást nyújt számukra tehetségük kibontakoztatásához. Bene Dániel, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő főigazgatója köszönetet mondott a fiatal tehetségeknek és felkészítő tanáraiknak, illetve a szülőknek. A támogatás biztosításán túl pedig fontosnak tartja az ösztöndíjasok életpálya- követését is. Illés Boglárka helyettes államtitkár arról beszélt, hogy lemondás, kitartás, munka nélkül nem lehetnének itt a nyertes pályázók. A minisztériumban százkilencen vehették át a támogatásról szóló elismerést.

Csizmazia Dóra az ösztöndíjat a művészet és sport területén nyújtott kimagasló teljesítményéért kapta. Elmondta, hogy a támogatásból tudását szeretné bővíteni, sport és művészeti táborokban részt venni. Folyamatosan versenyekre készül, s a felkészüléshez szükséges eszközök költségeit is szeretné az ösztöndíjból fedezni.

Fontosnak tartja, hogy megfeleljen az elvárásoknak, de legfőképp a maga számára felállított mércének. Mint mondta, idén teljesítette az ez évre kitűzött céljait. Ugyanis miután a válogatottba került, nemzetközi versenyen képviselhette hazánkat a lengyelországi Poznanban, az Olimpiai Reménységek Versenyén. Olimpiai számban, női 500 méteres kajak négyesben a dobogó harmadik fokára állhatott a csapattársaival. Ráadásul ő volt a vezérevezős. A csapathajót a Magyar Kajak-kenu Szövetség Utánpótlásáért felelős vezetője, Makrai Csaba állította össze: egy tiszaújvárosi, egy budapesti és egy szolnoki lány ült a szekszárdi lánnyal egy hajóban.

Az indulás jogát Dóra a Szolnokon megrendezett síkvízi országos bajnokságon vívta ki, ahol négy számban indult és mindegyikben dobogós helyen végzett. A szekszárdi lány négy éve kezdett kajakozni, az egész éves munka mellett minden nyarat a víz mellett, a vízben tölt. Szabadidejét nem sajnálva, örömmel megy le az edzésekre, a versenyekre. Az elmúlt években pedig megtérült a sok befektetett munka. Jövő évi céljai között szerepel, hogy ifistaként is hasonló sikereket érjen el, és reméli, hogy sikerül a nemzetközi élvonalba lépnie. Céljai elérésében szülei, családja és edzői támogatása, valamint az ösztöndíj jelent nagy segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában