legjobb iskolák

2018.10.11. 20:00

Egyedül a Garay került top 100-ba

A Szekszárdi Garay János Gimnázium egyedül képviseli megyénket a legjobb száz magyarországi középsikola listáján.

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

Közzétette idei teljes középiskolai ranglistáját a legjobbiskola.hu, amin némi meglepetésre nem a szokásos favoritok, az Eötvös, a Radnóti, vagy a Fazekas, hanem a veszprémi Lovassy László Gimnázium négy évfolyamos képzése végzett az első helyen.

Tolna megyéből egyedül a Szekszárdi Garay János Gimnázium négy évfolyamos képzésével került be a legjobb száz közé (82. hely). Az összetett rangsorban a második és a harmadik helyen is a Deák Téri Evangélikus Gimnázium végzett, előbb a nyolc, majd a négy évfolyamos képzésével, a listán csak ezután következett az Eötvös József Gimnázium négyéves képzése.

Az ezer intézmény ezerhétszáz képzési formáját tartalmazó lista felállításához egyébként elsősorban az Oktatási Hivatal által közzétett érettségi és kompetenciamérési információkat használták fel, ehhez tették hozzá a modern adatbázis-hátteret és a speciális elemzési módszertant. Utóbbiba tartozik, hogy az iskolák eredményeit az országos tantárgyi átlaghoz mérték, a számításnál pedig a létszámot is figyelembe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában