„Tolnai Tudásért”

2018.10.10. 09:30

Felsőoktatásban tanuló diákokat támogatnak

Egymillió forintos ösztöndíj pályázatot hirdetett meg a tolnai önkormányzat felsőoktatásban tanuló hallgatók támogatására. Erről legutóbbi ülésén döntött a tolnai képviselő-testület.

Steinbach Zsolt

Fotó: Shutterstock

A „Tolnai Tudásért” ösztöndíj keretösszegét uniós pályázati forrásból finanszírozzák. A támogatásra hátrányos helyzetű, vagy szociálisan rászoruló, 18 és 25 év közötti, tolnai állandó lakcímű, nappali tagozatos diákok pályázhatnak, akiknek a legutóbbi féléves tanulmányi átlaga legalább 3,7 volt.

Az egyszeri támogatás hallgatónként minimum 30 ezer, legfeljebb 100 ezer forint lehet.

Az ösztöndíj pályázatokat október 24-ig lehet beadni, az elbírálást a képviselő-testület végzi. Az október végi testületi ülésen döntenek az ösztöndíjak szétosztásáról, ezután hamarosan megtörténhet a kifizetés.

Fenti pályázat nem tévesztendő össze a Tolnai Tudásért Közalapítvány felsőoktatási ösztöndíj pályázatával, amely kisebb keretösszegből és a rászorulókon kívül a kevésbé rossz anyagi helyzetben levő, de kiválóan teljesítő hallgatók támogatására is lehetőséget ad. Az alapítvány ez év tavaszán már lebonyolított egy pályázatot, most ősszel, várhatóan novemberben jelenik meg az újabb kiírás. A kifizetést szintén még az idén tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában