egyezmény

2018.10.28. 13:00

Megállapodott a pécsi jogi kar és a paksi önkormányzat

TN

Fotó: Shutterstock illusztráció

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) széles körű szakmai munkával támogatja Paks Város Önkormányzatát, ezzel együtt a Paks II. beruházást. Erről megállapodást írtak alá a PTE Állam- és Jogtudományi Karán a héten, írja az univpecs.com tájékoztatása alapján a Paksi Hírnök.

Az egyezményt Barnabás István, Paks Város Önkormányzatának alpolgármestere, Miseta Attila, a PTE rektora és Jenei Zoltán, az egyetem kancellára látta el kézjegyével. A megállapodás szerint az egyetem Állam- és Jogtudományi Kara (ÁJK) a Paks II. beruházáshoz kapcsolódóan jogi továbbképzést szervez és tart, valamint szakvéleményt készít a beruházással kapcsolatosan felmerülő jogi kérdések megválaszolására. Ezen kívül az egyetem oktatói egy alapfokú jogi ismereteket tartalmazó kiadványt is elkészítenek, előadásokat tartanak és konzultációkat biztosítanak. Fábián Adrián, a PTE ÁJK dékánja a szerződés ünnepélyes aláírása kapcsán azt mondta, hogy az együttműködés támogatja az atomenergetikai szakjogász és atomenergetikai jogi szakokleveles tanácsadó szakirányú továbbképzéseik sikeres lebonyolítását. A képzésben résztvevőknek üzemlátogatásokat szervez az önkormányzat, tájékoztatja a képzés résztvevőit a beruházással kapcsolatos időszerű önkormányzati feladatokról, valamint lehetővé teszi a beruházó és a kivitelező képviselőivel való együttműködést és konzultációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában