Keresztények zarándoklata

2018.10.09. 19:10

Snell György segédpüspök misézett ezer hívő előtt

Wessely Gábor

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) mintegy hatvan tagszervezete van az országban. Minden évben van egy közös zarándoklatuk, melynek a célállomása az idén (az elmúlt hétvégén) a Budapest II. kerületében található máriaremetei kegytemplom volt. Tolna megyéből faddi, paksi és tolnai KÉSZ-esek vettek részt az eseményen.

Összesen mintegy ezer hívő jelent meg, ezért nem a templomban, hanem a templomkertben tartották a misét, melynek főcelebránsa Snell György esztergomi segédpüspök volt. A celebránsok között foglalt helyet Ravasz Csaba tolnai plébános, míg Rostás Jenő faddi plébános a zarándokok gyóntatásában vett részt.

A mise után egyéb kulturális és lelki programokat kínáltak a híveknek. Esterházy László helyi plébános bemutatta a kegyhelyet és annak történetét. Volt rózsafüzér-imádság, egy előadás az egyház Mária-tiszteletéről és koncertet adott a tatai Esterházy Énekegyüttes. A zarándoklaton, a tolnaiakkal partnerkapcsolatban álló vajdasági keresztény értelmiségiek is részt vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában