családi és missziói nap

2018.11.27. 15:30

A találkozás öröme volt meghatározó a programban

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

„Az örvendező szív megszépíti az arcot...” Ez a bibliai idézet határozta meg a Tolna-Baranyai Evangélikus Egyházmegye családi és missziói napját, amelyet november 17-én rendeztek Bonyhádon. Aradi András esperes elmondta, hogy a programmal lehetőséget szerettek volna adni a gyülekezetek tagjainak a találkozásra.

Sefcsik Zoltán szekszárdi evangélikus lelkész igehirdetése után a felnőttek több program közül választhattak. Az igehirdetés továbbgondolásaként volt Bibliakör, a Charis Kamarakórus közreműködésével Taize-i imakör, dr. Hegedűs Éva jóvoltából pedig azt járhatták körbe az érdeklődők, miként jelenik meg a család az irodalomban, a képző- és zeneművészetben.

Kecskés Éva vezetésével a nagyszülői szerepkörről beszélgettek, és mindemellett Móser Zoltán fotóiból nyílt kiállítás. Az óvodásoknak és az iskolásoknak külön programokkal készültek, volt szellemi és ügyességi vetélkedő is.

Kató Hajnalka előadásában Vörös István és Móser Zoltán Száz és egy című színpadi művet láthatták a résztvevők, majd a záró áhítattal és Keresztmetszet nevű együttes koncertjével fejeződött be a program.

Aradi András hozzátette: terveik szerint áprilisban újabb találkozót tartanak, hosszú távon pedig azt szeretnék, hogy félévente lehessenek hasonló alkalmak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában