Magyar Közút

2018.11.09. 16:20

Fontos a megfontolt közlekedés

Ihárosi Ibolya

Fotó: Molnár Gyula

Megkezdődik a téli időszámítás a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nél november 10-én. Becze Szabolcs, a Tolna megyei igazgatóság igazgatója és Frazon Ferenc üzemeltetési osztályvezető erről tartott sajtótájékoztatót a paksi mérnökségen. Március 15-ig tart a téli üzemeltetés, amelyet 29 műszaki 75 fizikai munkatársuk végez. A síkosságmentesítésben és a hóeltakarításban 24 úgynevezett kettős rendeltetésű, 5 hómaró, 7 hóekéző gép, valamint 40 traktor vontatású hóeke, 31 rakodógép és 3 úgynevezett gréder áll rendelkezésére. Utóbbi az út menti útépítő anyag, törmelék eltávolítására alkalmas munkagép.

Fontos megjegyezni, hogy a feladatok sorrendjének meghatározott rendje van. Elsőként történik meg a síkosság mentesítés és a hóeltakarítás autóutakon, autópályákon és ezek csomóponti ágain, majd az I. rendű főutak következnek és a végére, a VII. kategóriában kerülnek sorra a földutak. Egyebek közt tanácsolják az autók műszaki felkészítését a téli közlekedésre, a tájékozódást az útviszonyokról és az óvatos közlekedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában