jótékonyság

2018.11.22. 14:00

Gondolnak idősekre és gyermekekre is

Csomaggal, utalvánnyal vagy készpénzzel igyekszik szebbé tenni az idősek, rászorulók karácsonyát a legtöbb Tolna megyei önkormányzat.

Brunner Mónika, Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Szekszárd önkormányzata karácsonyi csomaggal kedveskedik azon állandó lakhelyű szekszárdiaknak, akik legkésőbb ez év december 31-ig betöltik 62. életévüket és igényüket regisztrálással jelzik. Erről és a kapcsolódó tudnivalókról adott tájékoztatást tegnap Ács Rezső polgármester Haag Éva alpolgármesterrel és Molnár Kata jegyzővel együtt. Mint elhangzott, a csomagra regisztrálni november 26. és december 5. között lehet minden munkanapon a következő, tetszőleges címeken. E-mailen: [email protected], telefonon: 74/504-172, avagy személyesen a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán. Regisztráláskor a név, az állandó lakcím és a születési év megadására van szükség. A csomagok – amelyek tartós élelmiszert, kávét, teát és csokoládét tartalmaznak – lakcímkártyával, vagy meghatalmazással vehetők át december 6-tól december 14-ig a Széchenyi utca 29–31. alatt, a vezetéknevek ábécé-sorrendjében.

Pakson november 30-ig várják azon helyi nyugdíjasok jelentkezését, akiknek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 78 ezer forintot, egyedül élők esetében a 120 ezer forintot. Az igénylő lap leadható a hivatalban, az Életfa Idősek Otthonában, a Paks Kistérségi Szociális Központban, az Idősek és Fogyatékosok Klubjában, valamint a külső városrészek ügyfélszolgálati irodájában. A tartós élelmiszerekből összállított ajándékcsomagokat december 10. és 15. között szállítják házhot. A képviselő-testület a költségvetési rendeletben 4 millió forintot különített el erre a célra. Tavaly közel 950 csomagot adományozott az önkormányzat, erre a nagyságrendre számítanak az idén is. A tervek szerint hamarosan cipősdoboz-akció is indul.

Pénzt és csomagot is kapnak

Bátaapátiban a nyugdíjasok ünnepsége december 20-án lesz. Meleg étellel, ajándékcsomaggal, valamint az óvodások, iskolások és a helyi táncegyesület műsoraival köszöntik őket.

Az idősek ezen felül háromezer forintot kapnak. A három év alatti gyermekek 4200, a az óvodások 4200, az általános iskolások 5100, a nappali tagozaton tanuló fiatalok után pedig 5500 forint jár a családoknak. A Mindenki karácsonyát december 21-én 17 órakor rendezik. Ezen a gyermekek 850 forint értékű ajándékcsomagot kapnak, továbbá minden család átvehet egy háromezer forint értékű élelmiszercsomagot – tájékoztatott Darabos Józsefné polgármester.

Utalvány vagy élelmiszer érkezik

Ötezer forint értékű élelmiszer-vásárlási utalványt kapnak az állandó lakcímmel rendelkező 14 év alatti és 60 év feletti nagydorogiak. Ez a háromgyermekeseknek akár 15 ezer, idős házaspároknak 10 ezer forint segítséget jelenthet karácsony előtt. Akinek csak tartózkodási helye a település, az 2500 forintra számíthat. Kovács György polgármester elmondta, december első hetében 1085-en vehetik át az utalványt összesen 5 millió 400 ezer forint értékben.

Krachun Elemér, Mőcsény polgármestere elmondta, bár még nem született végleges döntés, de várhatóan a korábbi hagyományoknak megfelelően a gyermekek ötezer, míg az idősek tízezer forint értékben kapnak élelmiszercsomagot községükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában