Névnapi disznótor

2018.11.30. 10:30

Jó hangulatban, serényen munkálkodtak feldolgozó brigádok

Budavári Kata

Fotó: Beküldött fotó

Már a nyolcadik Erzsébet-napi disznótort tartották Kölesden, tájékoztatott a közéleti.hu. Az eseményre a siménfalvi testvérvárosból is érkeztek vendégek. A levágott sertéseket Szabó János hentes vezetésével és irányításával egy előkészítő brigád vette kezelésbe. Az asszonyok a konyhán a hagymát és fokhagymát készítették elő, majd a kolbászhús megérkezése után a töltött káposzta csomagocskái kerültek a főzőedényekbe.

Mindeközben az udvaron „kinyitott a forralt boros ház”, ahol Kocsis György kínálta az illatosan gőzölgő italt. Mikorra a hentesek és segédjeik elkészültek, asztalra került a sült máj és pecsenye, a fogásokat az IKSZT-ben megterített asztalnál fogyasztották el az esemény szorgos munkásai és vendégei.

A disznótor fénypontja az esti vacsora volt. A pompás ízek az Önkormányzati Kft. dolgozóit dicsérték. Az utánozhatatlan orja leves után a töltött káposzta és sült hurka, kolbász került az asztalra. A vacsora utáni jó hangolatot pedig a Tibsa Band zenéje biztosította. A rendezvény szervezője dr. Kiszler Gyula alpolgármester volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában