verseny

2018.11.19. 19:10

Kémiában is kiválóak a katolikus iskolások

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Egy gyakorlati kémiaverseny természetes tartozéka a laboratóriumi körülmények közepette végrehajtott robbanás és a vele járó füstszag. Így volt ez Szekszárdon, a a plébánia közösségi házában, Szent József Iskolaközpont szervezte IX. Nagy Szent Albert országos kémiaversenyen is. Kovács Ferenc káplán megnyitó beszédében arra is felhívta a gyermekek figyelmét, hogy a kémiával való foglalkozás mellett fordítsanak időt a lélek és Isten közti közvetlen kapcsolatra.

A megmérettetésen a katolikus iskolák nyolcadik osztályos tanulói vettek részt, a vendéglátók a bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola, a nagybaracskai Szent István Iskola, a budakeszi Prohászka Ottokár Gimnázium, a kaposvári Nagyboldogasszony Gimnázium, a tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium és a pécsi Szent Mór Iskolaközpont három-három fős csapatait és kísérőiket fogadták. Szegedi Dezső, a rendezvény szervezője elmondta: a diákok elméleti feladatok mellett főként kísérleti fordulókban mérték össze tudásukat. Idén a tudáspróbát levendulateszt kitöltése és gyógynövényfelismerés is színesítette.

A versenyt kiélezett küzdelemben megosztva a tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium és a pécsi Szent Mór Iskolaközpont csapatai nyerték. A Szent József Iskolaközpont tanulói – Kedves Benedek János, Király Dávid és Szegedi Ágoston – a harmadik helyezést szerezték meg. A tanulók lelkesedését és felkészültségét látva, a zsűri elnöke, dr. Orbán Vera az ERÖV Zrt. laborvezetője megjegyezte: reméli, sokakat viszontlát vegyészként, kémiatanárként a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában