önkormányzat

2018.11.30. 09:30

Lesz helyük a derék ebeknek

Szeri Árpád

Fotó: Shutterstock

Vállalkozói övezet létrehozását határozta el a közelmúltban Paks képviselő–testülete. Az övezet alapjául szolgáló ingatlan tulajdonjogát a Paksi Fejlesztési és Vagyongazdálkodási Zrt. fogja megszerezni. Első lépéseként az atomváros önkormányzata november 14-én döntött a Zrt. jegyzett tőkéjének emeléséről. A tranzakcióval a cég jegyzett tőkéje 10 millió forinttal, míg a tőketartalék 1 milliárd 490 millió 00 forinttal emelkedett meg. Ahhoz, hogy a társaság a vállalkozói övezet kialakításában tovább tudjon lépni, szükség volt az alapszabály módosítása. Ez történt meg ma a város önkormányzati ülésén.

A Szabó Péter polgármester vezette testület a sportcsarnok engedélyezhetőségének érdekében elfogadta a tehermentesítő út nyomvonalára vonatkozó módosítást, majd döntést hozott stadion bővítéssel kapcsolatos ingatlanfejlesztésben. A város kutyamenhely elhelyezéséhez szükséges területeket is vásárol. A Tengelic és Biritópuszta közötti út mentén található, egymással szomszédos három ingatlan összesen 5 millió 300 ezer forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában