nemzetiségi nap

2018.11.20. 08:52

Német hagyományaikat idézték fel a cikói iskola diákjai

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

Hagyományos német nemzetiségi napjukat tartották pénteken a Cikói Perczel Mór Általános Iskola diákjai és pedagógusai. Hernerné Szőts Hajnalka intézményvezető elmondta, hogy az egész hetet a rendezvénynek szentelték. A gyerekek délutánonként különböző foglalkozásokon vettek részt. A fiúk a fafaragást, a lányok a keresztszemes hímzést ismerték meg, de agyagoztak is, virágtartót készítettek, kosarat fontak, mézeskalácsot díszítettek.

A pénteki nemzetiségi nap témája az ősz és a cikói búcsú volt, így termékeiket ott árusították a gyerekek. A fizetőeszköz a parafadugóból készült peták volt, amelyet jó cselekedeteikkel érdemeltek ki a diákok. A búcsús ebédet, csirkepaprikást és rétest – amelyet lelkes nagymamák segítségével a gyerekek nyújtottak – közösen fogyasztották el. Zárásként az iskola táncosai, színjátszói, énekesei léptek fel.

A szervezést a német szakos pedagógusok, Radics Beáta és Erni Krisztiánné – aki a német nemzetiségi önkormányzat elnöke – vállalták. A rendezvény megvalósítására idén pályázati forrást nyert az intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában