A szociális munka napja

2018.11.25. 09:30

Szeretet is kell a szakértelem mellé

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock illusztráció

„Egy cseppnyi szeretet nemesebb tengernyi tudománynál”. Ezzel az Assisi Szent Ferenctől való idézettel nyitotta köszöntőjét Bagdy László a szociális munka napja alkalmából tartott paksi ünnepségen a Csengey Dénes Kulturális Központban. Az eseményről a Paksihirnok.hu számolt be. Mint írták, köszöntőjében a tanácsnok a szociális munkát végzőket méltatta, hiszen ez a hivatás nemcsak sokoldalú szakértelmet és felkészültséget kíván, hanem hatalmas áldozatvállalást, emberséget, türelmet és őszinte együttérzést is, de legfőképpen szeretetet.

Bagdy László ugyanakkor arra is kitért, hogy a szociális ágazatban dolgozók megbecsülése sokszor nincs arányban az elvégzett munkával. – Pedig erre nagy szükség lenne, hiszen becslések szerint az emberek közel egyharmada küzd olyan problémával, ami valamilyen szociális ellátást igényel – tette hozzá a tanácsnok, azt hangsúlyozva, hogy az önkormányzat a lehetőségeihez mérten folyamatosan próbál javítani a helyzeten.

Jövőre megkezdődik az Életfa Idősek Otthona bővítése, amelyre az egyre nagyobb igény miatt van szükség. Emellett pályázat benyújtását tervezik a nappali melegedő hosszabb idejű nyitvatartásának finanszírozásához, valamint a bölcsődei férőhelyek számának emelését is szeretnék megvalósítani.

A köszöntő után az Így szerettek ők – Móricz Zsigmond című pódiumelőadást láthatták az ünnepeltek Koltai Róberttel a főszerepben. Az előadásban Kern Enikő, a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola diákja is közreműködött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában