ünnepség

2018.12.14. 20:00

Büszke lehet eredményeire a fejlődő város

A 2018-as év utolsó képviselő-testületi tanácskozását követően tartotta meg hagyományos év végi polgármesteri fogadását Filóné Ferencz Ibolya csütörtök délután. A rendezvényre a városban működő cégek, vállalkozások képviselői kaptak meghívást.

Venter Marianna

Fotó: Mártonfai Dénes

A városháza dísztermében tartott ünnepség a Völgység néptáncegyüttes alkalomhoz illő Luca-napi műsorával kezdődött, majd Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere adta át az idei Pétermann Jakab-díjat a Danubiana Kft. ügyvezető igazgatójának, Schmidt Győzőnek.

Ezt követően hagyományos évértékelő tájékoztatóját tartotta meg a város polgármestere. Mint elhangzott, Bonyhád költségvetése az elmúlt négy év során több mint kétszeresére nőtt, és ez éreztette hatását a város fejlődésében. A teljesség igénye nélkül felsorolta a sikeres pályázatokat, amelyek révén többek között bővítették az ipari parkot, a városi óvodához és bölcsődéhez tartozó más településen lévő tagintézményeket. Befejeződött a váraljai tábor rekonstrukciója, megújult a családsegítő központ épülete mind kívül, mind belül. Régi, jogos igényt teljesítve új burkolatot kapott a Perczel és a Móricz Zsigmond utca, megkezdődtek a szennyvíztelep fejlesztési-, és a majosi sportpark létesítési munkálatai. Kormányzati támogatással újult meg a városi sportcsarnok, saját forrásból pedig intézmény- és lakásfelújítás zajlott és napelem park építése kezdődött. Filóné Ferencz Ibolya szót ejtett a hagyományos és népszerű városi eseményekről is, amelyek újakkal kibővülve szerves részét képezik Bonyhád életének.

A rendezvényen jelen volt Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, aki köszöntőjében elismerését fejezte ki a város vezetése és a hivatal dolgozói felé az elért eredmények kapcsán. Mint elmondta, bízik abban, hogy a következő év még ennél is jobb és sikeresebb lesz, a tervek készen állnak, és a remények szerint a forrás is meglesz hozzá. A bonyhádiak pedig már sokszor bizonyították hogy szeretik városukat, és tesznek is érte. Végezetül sok sikert, kellemes ünnepeket és boldog újesztendőt kívánt a város minden lakójának.

Az ünnepség színvonalas állófogadással zárult.

 

Kiváló kapcsolat

Bonyhád önkormányzata a helyi gazdaság fejlesztése, a foglalkoztatottság javítása és a szakképzés fejlesztése területén végzett kiemelkedő teljesítmény elismerésére alapította meg 2014-ben a Pétermann Jakab-díjat, amely az év kiemelkedő vállalkozója részére adományozható. A képviselő-testület a díj alapításával egyúttal tisztelettel emlékezik Pétermann Jakabra, aki megalapozta Bonyhádon a cipőipart, a gyár egyik létrehozója volt.

Az idei évben a testület döntése alapján a Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft. kapta a díjat, amelyet Schmidt Győző ügyvezető igazgató vett át. Mint elmondta, a céget 1990-ben alapította egy német testvérpár, jelenleg francia tulajdonosa van, az anyacég Európa második legnagyobb borforgalmazója. Mindig jó kapcsolatot ápoltak a várossal, a város vezetésével, az intézményekkel, illetve a termelés-felvásárlás, valamint a forgalmazás révén a lakossággal is. Bíznak abban, hogy ez a továbbiakban is így lesz, és mind a cég, mind a várossal való jó kapcsolat egyre tovább fejlődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában