Tolerancia és segítségnyújtás

2018.12.13. 15:30

Első alkalommal tartottak Dunaföldváron elfogadás napját

Balázs László

A Magyarországon élő tizenhárom elismert nemzeti és etnikai kisebbség közül a romáké a legnagyobb. Az elkülönítés felszámolására, a beidegződések megváltoztatására hívták életre a városban az elfogadás napját.

– Első alkalommal közösen rendezte meg az eseményt a helyi önkormányzat, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi tanodája, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és az evangélikus egyházközség – mondta Horváth Zsolt polgármester. – Úgy gondolom, a résztvevők megértették, mi a rendezvény lényege. Az elfogadás napjának legfontosabb üzenete a tolerancia és a segítségnyújtás. A lényeg, ha a másiknak kezet nyújtunk, mindig és mindenhol legyen elfogadó kéz, amely kapcsolódni akar, mert akkor tudunk előre haladni. Nemcsak egymás elfogadásában, az előítéletek leépülésére, de a roma emberek magukra találására is komoly hatással bír programunk.

A változatos kultúrprogram mellett – egész nap autentikus cigányzene szólt a művelődési házban – hagyományos roma ételeket is megkóstolhattak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában