„Egy édes nap Palánkon, a Csapóban”

2018.12.17. 10:30

Mézeskalács is készült a palánki édes napon

Mauthner Ilona

Fotó: Beküldött fotó

„Egy édes nap Palánkon, a Csapóban” felhívással csábították a pék tanulók a többi diákot arra, hogy az ebédlőben megkóstolják az általuk elkészített finomságokat. Tolnainé Szabó Beáta szakmai tanár vezetésével harminc leendő pék készített csütörtökön reggel, az iskola konyháján mézeskalácsot, illetve kelt kalácsot.

A rendezvényt Lengyel Péter szekszárdi méhész nyitotta meg, aki a méz gyógyító erejéről is beszélt a diákoknak, akik az általa felajánlott mézzel készítették el a süteményeket. A rendezvény előtti napokban plakátokat készítettek a diákok, összesen tizenkettőt, amelyekre szavazni lehetett, vagyis a közönség döntötte el, hogy kié lett a legszebb. A győztes egy fenyőfa alakú kelt kalácsot nyert el, ami ízlésesen ki volt díszítve.

Tolnainé Szabó Beáta elmondta, a sütemények készítése közben egy huszonegy főből álló óvodás csoport is látogatást tett náluk a tanműhelyben, és a kicsik segítettek díszíteni a kalácsokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában