zümis nap

2018.12.09. 15:15

Minden, amit tudni akartak a méhekről

Balázs László

Fotó: Shutterstock

A környezethez való pozitív érzelmi viszony kialakítása volt a závodi óvodában első alkalommal tartott „zümis nap” egyik célja – mondta Zsók Józsefné óvodapedagógus. A lengyeli és teveli óvodákkal társulásban működő német nemzetiségi tagóvodában Szentes Zoltán gazdálkodó tartott élményszerű előadást a méhek szorgalmas munkájáról, a mézkészítésről. Bemutatta az eszközöket, kellékeket, a gyerekek felölthették a speciális védőfelszerelést. A jól sikerült projektnapon megnézték A telhetetlen méhecske című rajzfilmet is.

A gyerekek nagy örömére lehetőség nyílt a különböző mézfajták kóstolására. Szentes Zoltán kötetlen beszélgetést folytatott a gyerekekkel, akik eddig nem ismert információhalmazzal bővíthették tudásukat. Az ovisok viaszgyertyát készítettek, búcsúzóul emléklapot és színezőt kaptak. A nagy sikerre való tekintettel az intézmény szeretne hagyományt teremteni a népszerű programból – tette hozzá Zsók Józsefné.

Legközelebb jövő év elején az erdei állatok, a téli madárgondozás és madáretetés lesz a téma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában