fejlesztés

2018.12.16. 09:30

Minibölcsődét létesítenek Dunaszentgyörgyön

Wessely Gábor

Fotó: A szerző felvétele

Bővítik a dunaszentgyörgyi óvodát. Egy jogszabályi előírásnak eleget téve, minibölcsődét hoznak létre a háromévesnél kisebb gyerekek számára. Hencze Sándor polgármester tájékoztatása szerint, a létesítményt legkésőbb december 31-ig át kell adni. A különféle szakipari munkákat több cég végzi. (Ottjártunkkor az alapozáson és a térkövezésen dolgoztak egy tolnai cég emberei.) Az anyagiakat pályázati forrásból teremtették elő. Az összköltség, nagyjából harmincegy millió forint körül áll meg.

Ennél jelentősebb fejlesztést is terveznek. Várható ugyanis, hogy a Paks II. beruházás során mintegy nyolcszáz új lakója lesz a falunak. Ingatlanfejlesztést hajtanak végre, lakótömböket alakítanak ki. Az előzetes ismeretek szerint a termelésirányítók, illetve a majdani üzemeltetők családjai költöznek ide, az atomvároshoz legközelebbi településre. S nyilvánvaló, hogy a gyereklétszám is erőteljesen megemelkedik majd. Ha ez bekövetkezik, akkor célszerű lesz egy új óvodát, vagy komplett oktatási centrumot létesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában