ajándékok

2018.12.20. 14:00

Ötvennégy dobozzal több ajándék gyűlt össze idén

Összesen négyszáznégy cipősdoboznyi ajándékot gyűjtött össze a Babits Mihály Kulturális Központ, a csomagokat Ács Rezső polgármester és Zsikó Zoltán ügyvezető igazgató adta át tegnap Tolácziné Varga Zsuzsannának, a Humánszolgáltató Központ igazgatójának.

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

A kulturális központ ötödik alkalommal szervezte meg jótékonysági akcióját, amely évről évre egyre népszerűbb.

A karácsonyi ajándékgyűjtés során egy cipősdobozt kellett megtölteni különféle meglepetésekkel. A dobozon fel kellett tüntetni annak a gyermeknek a korát és nemét, akinek az adományozó az ajándékot szánta.

A csomagba a romló élelmiszereken kívül bármit, például játékokat, iskolai eszközöket, édességeket, könyveket lehetett tenni.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere örömét fejezte ki, hogy Tolna megye székhelyén az idén is sokan érezték úgy, hogy szeretnének önzetlenül segíteni másokon. Elmondta, hogy a tavalyi háromszázötven cipősdobozhoz képest több mint ötvennel több érkezett a Babits Mihály Kulturális Központ karácsonyfája alá, összesen négyszáznégy darab. A szépen becsomagolt ajándékokat az ünnepek előtt mindenkihez eljuttatják, lesz olyan család, amelynek több doboz is jut az összegyűlt adományokból.

Tolácziné Varga Zsuzsanna, a Humánszolgáltató Központ igazgatója elmondta, hogy alig akarta elhinni, hogy ilyen sok ajándékdoboz gyűlt össze. Biztos benne, hogy a megajándékozottak ugyanolyan szeretettel és örömmel fogadják a csomagokat, mint amilyen szeretettel és örömmel készítették azt számukra az ajándékozók.

Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója pedig kijelentette, hogy továbbra is a legfontosabb stratégiai partnerei lesznek a városnak.

Az ajándékcsomagokat a család- és gyermekjóléti szolgálat, a családsegítő és gyermekjóléti központ, a családok átmeneti otthona és a hajléktalansegítő szolgálat által pártfogolt gyerekek kapják.

Még több jótékonyság, még több ajándékcsomag

Kedden az Újvárosi Katolikus Társaskörben a 70 év felettiek karácsonyi ünnepségén közel száz csomagot osztott ki a város önkormányzatának képviseletében Ács Rezső polgármester és dr. Haag Éva alpolgármester. Ajándékosztás tekintetében az idősekre különösen odafigyelnek. Az ajándékok átvételének határidejéig több mint 3700 előzetesen regisztrált 62 év feletti szekszárdi vette át az ünnepi csomagját. Vasárnap a szociális alapon rászoruló családok részére lesz csomagosztás a Béla király téren délután fél ötkor. Fontos tudni, hogy kizárólag azoknak osztják ki az ajándékokat, akiket már korábban értesített a Humánszolgáltató Központ. Az önkormányzat ajándékcsomagjairól általánosan elmondható, hogy tartós élelmiszert és élvezeti cikket tartalmaznak, súlyuk pedig több mint két kiló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában