tűzmegelőzési bizottság

2018.12.28. 15:30

Sokkal kevesebb volt a tűzeset

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock

Megtartotta évzáró ülését Szekszárdon a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság. A megjelenteket dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes, megyei igazgató, a bizottság elnöke köszöntötte, majd Bán Attila tűzoltó ezredes, a bizottság ügyvezető elnöke ismertette az idei eredményeket. Elmondta, hogy a bizottság 2018-ban 139 rendezvényen jelent meg, és ennek köszönhetően közel tízezer emberhez tudták eljuttatni a tűzmegelőzéssel kapcsolatos ismereteket. Mindez 327 hivatásos kolléga és 20 közösségi szolgálatos diák közreműködésével valósult meg.

Az idei statisztikai mutatók javuló tendenciát mutatnak, amelyben szerepe van a tűzmegelőzési bizottság munkájának is. A szabadtéri tűzesetek száma jelentősen csökkent, ugyanis míg 2017-ben 226, idén november végéig 147 alkalommal avatkoztak be megyénk tűzoltói ilyen esetnél.

A szén-monoxiddal kapcsolatos események száma is csökkent, a tavalyi tizenegyhez képest idén hat esetben riasztották a tűzoltókat szén-monoxid jelenlétének gyanúja miatt.

Kiemelt fontosságú volt idén a tűzesetekkel összefüggő sérülések és halálesetek megelőzésével kapcsolatos ismeretek átadása, az utolsó negyedévben pedig a Ne gyújtsa! Gyűjtse! elnevezésű, a nemzeti hulladékkezelővel közösen indított kampány volt kiemelkedő. A kéménytüzek megelőzésére irányuló vándorkiállítást idén huszonhat Tolna megyei településen mutatták be.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatán öt különdíjat ítéltek Tolna megyei fiatalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában