kikapcsolódás

2018.12.27. 20:00

Szünidő játszóházzal, korcsolyával, sétával és mindez közösségben

Megnyitotta kapuját a Téli Játszóház, a kisgyermekek már tegnap átvehették birodalmukat a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban. A Márványteremben, szakavatott segítők iránymutatásával adventi népi fajátékokat készíthettek a nebulók. Ugyancsak az ügyességet fejlesztette a vidám játéksarok is, melynek mindig volt közönsége.

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

A Téli Játszóházról ugyanakkor még nem maradt le senki, hiszen az vasárnapig várja a kicsiket és nagyokat. December 29–én, szombaton játékos angol foglalkoztató, december 30–án, vasárnap pedig arcfestésre színezi szó szerint a kínálatot. Szintén vasárnap kezdődik ugyanitt 14 órától a Kölyökszilveszter, melyen fellép a BumBum Együttes és a Tücsök Zenés Színpad.

A valamivel nagyobbak számára jelent felhőtlen kikapcsolódást a Szekszárdi Műjégpálya. A létesítményt Angyal Réka, a szekszárdi Garay János Gimnázium 10. B. osztályos tanulója is felkereste. Tehette, illetve teheti, iskolai szünet lévén. Jóllehet kiváló tanulmányi eredményekkel büszkélkedhet, azért nem tagadta: nincs az a diák, akit ne járna át kellemes érzés, amikor beköszönt a december 22–től január 2–ig tartó téli szünet.

– Ez nem is csoda, hiszen ezekben a napokban teljesen megfeledkezhetünk nemcsak a tanulásról, hanem a szokásos, óhatatlan és kellő stresszel járó, kötelező tennivalókról is – folytatta. – Ilyenkor rohangálhatunk az utolsó utáni pillanatban az ajándékokért, teleehetjük magunkat sütikkel, nálunk például tizenhétféle ilyen finomság került az asztalra Szentestén, egész délutánokat szentelhetünk az olvasásnak, rongyosra hallgathatjuk a Last Christmas című, éjjel–nappal játszott örökzöld szerzeményt és ezredszerre is együtt izgulhatunk a tévé előtt azon, hogy vajon „reszkessetekbetörők” Kevin meg tudja-e védeni az otthonát. Több időnk van szórakozásra, így természetesen a barátok is előtérbe kerülnek. Én a barátnőimmel korizni voltam, azután tettünk egy kiadós sétát, kutatva a Szekszárd legtúldíszítettebb háza cím idei nyertesét. A tervek között szerepel még egy kávéházas beszélgetős délután és egy közös mozizás is.

A jégen siklás felhőtlen öröme

A szekszárdi jégpályán, a régió egyetlen sátorfedésű létesítményében már tizenkettedik éve várják a korcsolyázás és jégkorongozás szerelmeseit. Az előző évekhez hasonlóan továbbra is ingyen WI-FI áll a korisok rendelkezésére, akik így a friss élményekről készült fotókat és videókat azonnal megoszthatják a világgal. A gyermekeket öt, korcsolyázni segítő pingvin fogadja: segítségükkel a gyakorlatlanok játékosan sajátíthatják el a jégen siklás fortélyait. Az sem jelent gondot, ha valakinek nincs saját jégkorcsolyája, a megoldást a helyszínen való bérlés jelenti. Pakson is megnyílt a hó közepén a műjégpálya, mely ebben a szezonban is hétköznapokon 14 és 22 óra között, hétvégenként és a téli szünetben pedig 9 és 22 óra között tart nyitva. December 31-én 9 és 13 óra között, az új év első napján 14 és 22 óra között látogatható. A tervek szerint a létesítmény februárban zár, de ha az időjárás kedvező feltételeket biztosít, akár még márciusban is nyitva lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában