testületi ülés

2018.12.09. 13:00

Teljesen átállnak az olcsó energiára

Balázs László

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

A járásszékhelyen négy felnőtt háziorvosi körzet van, ebből három betöltött, egy pedig helyettesítéssel üzemel.

A hármas számú körzet feladatellátásra kötött megbízási szerződéseket módosította legutóbbi ülésén Tamási város képviselő-testülete – mondta Gulyásné dr. Könye Katalin jegyző. A tartósan betöltetlen praxisban a másik körzet orvosa látja el a helyettesítést, az ő megállapodását meghosszabbították, határozatlan idejűre módosították. A körzetet egyébként folyamatosan hirdeti az önkormányzat.

A fürdőt üzemeltető külső cég, az Aquaplus Kft. évente ad beszámolót a városatyáknak. Korábban a testület a jelentést napirendjéről levette, mert olyan alapvető karbantartási, üzemeltetési hiányosságok voltak a fürdőben, melyek rontották a létesítmény jó hírét. Ezért a tulajdonos önkormányzat felszólította az üzemeltetőt a hiányosságok pótlására. Szerdán nem egyhangúlag, de a testület elfogadta Róth Zoltán fürdővezető beszámolóját.

A jegyző közölte, az ülésen döntöttek a biomassza fűtőmű üzemeltetésével kapcsolatos előterjesztésről. Mint ismert, a városban továbbfejlesztik a több mint egymilliárd forintért kiépített geotermális fűtési rendszert, amely biomassza alapú megújuló energia felhasználásával egészül ki. Az önkormányzat 1–1,3 megawatt teljesítményű, faaprítékos kazánt állít üzembe a TOP 220 millió forintos támogatásával – emlékeztetett dr. Könye Katalin. A geotermikus forrás 16 ezer gigajoulnyi, földgázból nyert energiát vált ki, amely a szükséges energiamennyiség 70 százaléka. A közeljövőben elkészülő beruházással a maradék 30 százalék egy részét, közel 4000 gigajoule mennyiséget is megújuló energiával állítják elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában