szavazás

2018.12.06. 18:30

Új alpolgármestert választottak Tolnán

Steinbach Zsolt

Fotó: Makovics Kornél

Sterczné Asztalos Zsuzsannát választotta meg társadalmi megbízatású alpolgármesterré a tolnai képviselő-testület ülésén. A választásra Pirgi József elhunyta miatt volt szükség. A polgármestert akadályoztatása esetén csak a képviselő-testület tagjai közül választott alpolgármester helyettesítheti. Berta Zoltán, Tolna másik alpolgármestere pedig nem tagja a képviselő-testületnek.

Appelshoffer Ágnes polgármester Sterczné Asztalos Zsuzsanna képviselőt javasolta a társadalmi megbízatású alpolgármester posztjára. A képviselők titkos szavazással, egyhangúlag voksoltak a jelöltre.

Sterczné Asztalos Zsuzsanna a humán bizottság tagja volt. A szervezeti és működési szabályzat alapján a bizottságokban a testület tagjainak kell többségben lenniük a külsős tagokkal szemben. Az alpolgármester nem lehet bizottsági tag, így Sterczné kiválása miatt a humán bizottságban a képviselő tagok többsége már nem lett volna biztosított. A képviselő-testület ezért a gazdasági bizottság eddigi képviselő tagját, Straubinger Ferencet a humán bizottság tagjává választotta.

Sterczné Asztalos Zsuzsanna 1998 óta önkormányzati képviselő. Civilben óvodapedagógus, a város valamennyi óvodáját összefogó szervezet, a Wosinsky Mór Óvoda vezetője, amely tisztségre idén immár ötödik alkalommal nevezték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában